Deze slavinken in een romige tomatensaus maak je snel en simpel in je multicooker. Het resultaat is sappig en alles wat je mag verwachten van vlees uit de multicooker. De saus is heerlijk zacht en romig en de foto’s spreken voor zich, toch?
Slavinken in romige tomatensaus uit de multicooker
Mocht je nou denken: hé, dit recept komt me vaag bekend voor! Dat kan kloppen, ik heb mij namelijk laten inspireren door een recept uit mijn eigen kookboek Flying Foodie’s Multicooker Kookboek. Daarin staat een recept voor een heerlijk kiprollade en het leek mij leuk om een soortgelijk recept te maken met slavinken.
Je kunt dit recept natuurlijk ook heel goed maken met een blinde vink of een rundervink, in plaats van een slavink.
Geen Instant Pot?
Heb jij nog geen Instant Pot of andere multicooker met hoge druk functie? Je kunt dit recept ook in een gewone braadpan maken. Je zult dan wel wat vocht moeten toevoegen aan de tomaten en langer moet stoven, tot de slavinken klaar zijn. Daarnaast is het handig om ze tijdens het sudderen een aantal maal om te keren!
Pin dit recept voor Slavinken in romige tomatensaus uit de multicooker!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Kunnen hier ook gelijktijdig broccoli en aardappels bij toegevoegd worden?
Aardappels zeker, ik zou die goed klein snijden of de tijd naar 6 minuten zetten. Broccoli vind ik met 5 minuten hp teveel doorgekookt.