Slavinken in Romige Tomatensaus uit de Multicooker

Deel met vrienden en familie

Deze slavinken in een romige tomatensaus maak je snel en simpel in je multicooker. Het resultaat is sappig en alles wat je mag verwachten van vlees uit de multicooker. De saus is heerlijk zacht en romig en de foto’s spreken voor zich, toch?

Slavinken in romige tomatensaus uit de multicooker

Mocht je nou denken: hé, dit recept komt me vaag bekend voor! Dat kan kloppen, ik heb mij namelijk laten inspireren door een recept uit mijn eigen kookboek Flying Foodie’s Multicooker Kookboek. Daarin staat een recept voor een heerlijk kiprollade en het leek mij leuk om een soortgelijk recept te maken met slavinken.

Je kunt dit recept natuurlijk ook heel goed maken met een blinde vink of een rundervink, in plaats van een slavink.

Instant Pot slavinken in romige tomaten saus

Geen Instant Pot?

Heb jij nog geen Instant Pot of andere multicooker met hoge druk functie? Je kunt dit recept ook in een gewone braadpan maken. Je zult dan wel wat vocht moeten toevoegen aan de tomaten en langer moet stoven, tot de slavinken klaar zijn. Daarnaast is het handig om ze tijdens het sudderen een aantal maal om te keren!

Slavinken in romige tomatensaus uit de multicooker

Deze slavinken in een romige tomatensaus maak je snel en simpel in je multicooker. Het resultaat is sappig en alles wat je mag verwachten van vlees uit de multicooker. De saus is heerlijk zacht en romig en de foto’s spreken voor zich, toch?
Porties 8 vinken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
HP in de Instant Pot 5 minuten
Totale tijd 24 minuten

Ingrediënten

  • 8 slavinken
  • 1 klont boter
  • 1 klein scheutje olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 425 ml gezeefde tomaten
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml slagroom ongeslagen

Instructies

  • Dep de slavinken goed droog met een stuk keukenrol.
    8 slavinken
  • Kies de SAUTE functie, voeg een klont boter en een klein scheutje olie toe aan de pot en wacht tot deze warm is. Bak nu de slavinken aan alle kanten goudbruin.
    Het kan zijn dat je dit in twee keer moet doen, als niet al het vlees goed past.
    1 klont boter, 1 klein scheutje olijfolie
  • Haal de slavinken uit de pot en fruit hierin nu de ui en knoflook eventjes kort.
    1 ui, 3 teentjes knoflook
  • CANCEL de saute functie en voeg tomatenpulp en paprikapoeder toe. Roer goed door en leg de slavinken er bovenop, niet meer roeren!
    425 ml gezeefde tomaten, 0.5 theelepel paprikapoeder
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en stel je de timer in op 5 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen, wacht je vijf minuten of tot de druk helemaal vanzelf van de pot gaat, voordat je deze opent.
  • Haal de slavinken voorzichtig uit de pot. Voeg room toe en pureer tot een gladde saus.
    100 ml slagroom
  • Serveer de slavinken samen met de romige tomatensaus.

Notities

Variatietip: voeg een goede snuf chili toe, voor een lekkere pittige saus!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion, Nederlands, Westers
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vlees

Pin dit recept voor Slavinken in romige tomatensaus uit de multicooker!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot slavinken in romige tomatensaus en basilicum blaadjes

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Patricia says:

    Kunnen hier ook gelijktijdig broccoli en aardappels bij toegevoegd worden?

    1. Mariska Author says:

      Aardappels zeker, ik zou die goed klein snijden of de tijd naar 6 minuten zetten. Broccoli vind ik met 5 minuten hp teveel doorgekookt.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close