Pasta alla puttanesca is een heerlijke smaakvolle rode pastasaus die super makkelijk en vooral snel is om te maken.
Sletten pasta ?
Het verhaal gaat dat het een pasta was die hoeren tussen hun klanten door snel in elkaar flansten; vandaar dus de naam. Tegenwoordig ideaal voor een drukke dag. Alle ingrediënten zijn lang houdbaar, dus je zou het in theorie zo uit je keukenkastje kunnen trekken. Prima back-up recept dus als je geen zin hebt om het huis te gaan.
Ingrediënten Pasta alla puttanesca met courgetti
voor twee
10 ansjovis visjes in kleine stukjes
3 teentjes knoflook geperst
1 flinke mespunt chili (of snijd een verse chilli/rode jalapeno)
1 blik gepelde tomaten
150gr zwarte (knoflook)olijven
2 eetlepels kappertjes
Flink olijfolie
Zout & peper
Pasta: Spaghetti, courgetti of een andere pasta naar keuze
Bereiding Pasta alla puttanesca met courgetti
- Eet je deze saus met pasta, zet dan als eerst water op voor je met de saus begint. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe en kook hem zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen kan je aan de slag met de saus.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg flink olie toe (ongeveer 3 eetlepels). Bak de stukjes ansjovis in de olie tot ze met de olie versmelten. Dit zal ongeveer 3 minuten in beslag nemen. Het kan gaan spetteren, dus kijk goed uit voor je handen en kleding.
- Voeg de geperste knoflook en chili toe en roer het een minuutje goed door.
- Nu mag de rest van de ingrediënten de pan in (tomaten, olijven en de kappertjes) en mag je dit ongeveer 10 minuten laten sudderen. Nu is ook ongeveer het moment aangebroken om je pasta af te gieten.
- Proef en breng op smaak met wat zout en peper. Is de saus wat te dik, dan kan je wat (pasta)water toevoegen.