Pasta alla puttanesca met courgetti

Deel met vrienden en familie

Deze pasta alla puttanesca is net even anders door de courgetti in plaats van gewone pasta. Een licht en smaakvol alternatief dat minder koolhydraten bevat maar boordevol smaak zit. Dankzij de pasta saus met anjovis krijgt dit puttanesca recept die kenmerkende hartige kick. De courgette pasta maakt het extra fris. Een ideaal courgetti recept voor wie een lichtere maaltijd zoekt zonder in te leveren.

Sletten pasta ?

Het verhaal gaat dat het een pasta was die hoeren tussen hun klanten door snel in elkaar flansten; vandaar dus de naam. Tegenwoordig ideaal voor een drukke dag. Alle ingrediënten zijn lang houdbaar, dus je zou het in theorie zo uit je keukenkastje kunnen trekken. Prima back-up recept dus als je geen zin hebt om het huis te gaan.

Ingrediënten Pasta alla puttanesca met courgetti

voor twee
10 ansjovis visjes in kleine stukjes
3 teentjes knoflook geperst
1 flinke mespunt chili (of snijd een verse chilli/rode jalapeno)
1 blik gepelde tomaten
150gr zwarte (knoflook)olijven
2 eetlepels kappertjes
Flink olijfolie
Zout & peper

Pasta: Spaghetti, courgetti of een andere pasta naar keuze

Bereiding Pasta alla puttanesca met courgetti

  1. Eet je deze saus met pasta, zet dan als eerst water op voor je met de saus begint. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe en kook hem zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen kan je aan de slag met de saus.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg flink olie toe (ongeveer 3 eetlepels). Bak de stukjes ansjovis in de olie tot ze met de olie versmelten. Dit zal ongeveer 3 minuten in beslag nemen. Het kan gaan spetteren, dus kijk goed uit voor je handen en kleding.
  3. Voeg de geperste knoflook en chili toe en roer het een minuutje goed door.
  4. Nu mag de rest van de ingrediënten de pan in (tomaten, olijven en de kappertjes) en mag je dit ongeveer 10 minuten laten sudderen. Nu is ook ongeveer het moment aangebroken om je pasta af te gieten.
  5. Proef en breng op smaak met wat zout en peper. Is de saus wat te dik, dan kan je wat (pasta)water toevoegen.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close