Een Sloppy Joe is echt ultiem comfort food. Stel je een hemels zacht bolletje voor, met daarop een heerlijke dikke gehaktsaus. Oké, als je niet oplet is de kans groot dat het eten ervan een rommeltje wordt, maar dat is altijd op te lossen met een servetje!
Je kunt dit gerecht zowel als lunch, als in de avond eten. Bij het laatste zou ik er zelf nog wel een simpele salade bij serveren, voor wat contrast en afwisseling. Je kunt de vulling goed van tevoren maken en zelfs goed verpakt een paar dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan natuurlijk ook heel goed!
Het zal vast geen verassing zijn als ik je vertel dat dit recept ontzettend kidsproof is!
Wat is een Sloppy Joe?
Een Sloppy Joe is kort gezegd een zacht broodje met een dikke gehaktsaus. Deze Amerikaanse klassieker is echt ultiem comfort food.
Het broodje met gehaktsaus is vernoemd naar Joe, een chef-kok die in de jaren ’30 in Sioux City, Iowa werkte. Hij zou een variant hebben bedacht op een ander gerecht, de “loose meat sandwich”, die bestond uit los gehakt op een broodje. Joe voegde hier een saus aan toe en maakte er zo een eigen versie van, die hij serveerde in zijn restaurant. Het gerecht werd populair in de omgeving en kreeg al snel de naam “Sloppy Joe”, omdat het zo lastig was om netjes te eten.
Variaties
Met een Sloppy Joe recept kan je makkelijk variëren of het een eigen twist geven, hier een aantal van onze ideeën.
- Voeg paddenstoelen toe
- Voeg kaas toe (!)
- Vervang gehakt door linzen, voor een vega optie
- Vervang de broodjes door patat
Pin dit recept voor Sloppy Joe!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.