Slowcooker Gehaktballetjes in Satésaus

Deel met vrienden en familie

Met deze slowcooker gehaktballetjes in satésaus gaan we niet voor snel, maar voor low en slow. Of je ze nou extra spicy maakt, of juist een tikkie zoet: deze gehaktballetjes zijn onweerstaanbaar lekker.

Slowcooker gehaktballetjes in satésaus

Slowcooker gehaktballetjes kun je met allerlei soorten saus maken, maar wie is er nou niet gek op satésaus? Maak het extra pittig door aan de saus een extra lepel sambal toe te voegen of juist zoet door de sambal weg te laten en een lepeltje bruine suiker toe te voegen.

gehaktballetjes uit de slowcooker met satésaus

Dit recept geeft net genoeg saus om de balletjes lekker mee te bedekken. Wil je meer saus, voeg dan een dubbele hoeveelheid water toe aan je saus.

En officieel hoort dit natuurlijk ‘gehaktballetjes in pindasaus’ te heten, want we combineren het niet met saté, wat eigenlijk gegrilde stukjes vlees op een stokje is 🙂

Welke slowcooker gebruik je voor gehaktballetjes?

Dit recept voor slowcooker gehaktballetjes in satésaus kun je in alle vormen, maten en merken slowcookers maken. Het kan zijn dat de tijd een klein beetje verschilt. De ene slowcooker wordt net wat warmer dan de andere. Wij gebruiken onze Instant Pot Multicooker op de slowcooker HIGH setting, en de slowcooker van Instant Brands (Instant Superior Slow Cooker) en zijn daar super tevreden over.

Slowcooker Gehaktballetjes in Satésaus

Met deze slowcooker gehaktballetjes in satésaus gaan we niet voor snel, maar voor low en slow. Of je ze nou extra spicy maakt, of juist een tikkie zoet: deze gehaktballetjes zijn onweerstaanbaar lekker.
Porties 15 balletjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Slowcook op high 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal naar smaak
  • 1 snuf zout
  • 300 gr gehakt
  • 1 handje paneermeel
  • olijfolie

Satésaus

  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel gember vers, geraspt
  • 1 theelepel limoensap
  • 100 ml water

Instructies

  • Plaats alle ingrediënten voor het gehakt, behalve het gehakt zelf en de paneermeel, in je NutriBullet of de beker van je staafmixer en pureer tot een papje.
    1 ei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 snuf zout
  • Meng dit door het gehakt heen. Voeg beetje bij beetje paneermeel toe, tot je mooie ballen kunt draaien.
    300 gr gehakt, 1 handje paneermeel
  • Draai er 15 balletjes van en bak deze met wat olie rondom bruin met de SAUTE functie en als jouw slowcooker deze functie niet heeft, in een koekenpan.
    olijfolie
  • Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en schep dit bij de balletjes in de slowcooker.
    1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels pindakaas, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gember, 1 theelepel limoensap, 100 ml water
  • Zet de deksel op de pan en stel deze in op 4 uur op high. Roer zo nu en dan een keer om.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, hapje
Keuken: fusion, Indonesisch
Trefwoord: gehakt, gehaktballetjes, slowcooker

Pin dit recept voor Slowcooker Gehaktballetjes in Satésaus

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Slowcooker gehaktballetjes in satésaus

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close