Heerlijk licht rokerige quesadilla’s met pompoen en paddenstoelen. Het geheim zit hem in een dun laagje BBQ saus tussen de wraps!
Lekker en simpel en ook nog eens binnen 30 minuten klaar. Perfect voor die avonden dat je lekker en gezond wilt eten, maar geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.
Ingrediënten Smoky Quesadilla’s met pompoen
voor 2-3 personen
1 flespompoen
250 gr paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanje champignons)
klontje boter
1 teentje knoflook
4 takjes verse tijm
geraspte kaas
BBQ saus
8 kleine wraps of 4 grote
zout & peper
Bereiding Smoky Quesadilla’s met pompoen
- Maak de pompoen schoon door hem door te snijden en uit te hollen, verwijder eventueel de schil (hoeft niet!) en snijd in kleine blokjes. Kook de pompoen met water en een snufje zout in een pan, totdat de pompoen gaar is. Je kunt er dan gemakkelijk met een vork in prikken. Giet de pompoen goed af.
- Borstel de paddenstoelen (indien nodig) schoon en snijd ze in plakjes of reepjes. Smelt in een koekenpan wat boter en voeg de paddestoelen toe. Bak dit op middellaag vuur, tot de paddenstoelen mooi glazig zijn. Pers een teentje knoflook fijn en rits de blaadjes van de tijm; voeg beiden toe aan de pan. Laat nog een paar minuten meebakken. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Smeer de wraps in met een laagje barbecuesaus en verdeel hier de stukjes pompoen en paddenstoelen over. Strooi er wat geraspte kaas over en dek af met een andere wrap. Duw het geheel voorzichtig wat platter met je handen.
- Bak de quesadilla’s in een droge pan tot ze mooi goudbruin een knapperig zijn. Ongeveer 1 tot 2 minuten per kant, voorzichtig omdraaien!
Eet smakelijk!
Ik maak nog wel eens quesadillas voor lunch, deze combi lijkt me wel wat zwaar als lunch maar voor avondeten inderdaad ideaal!
De hoeveelheid kaas die je gebruikt is voor mij erg bepalend voor de zwaarheid van de quesadillas 😉 Maar je hebt gelijk, ik vind ze als ik ze voor de lunch neem echt meer iets voor in het weekend waarbij het al te laat is voor het ontbijt…