Snel flatbread maken zonder oven

Super snel flatbread recept zonder oven
Snel flatbread maken, zonder oven, is lang niet zo moeilijk als ik had verwacht. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig! Bloem, yoghurt en een beetje zout. Niets lang rijzen of veel kneden.

Super snel flatbread recept zonder oven

Benodigdheden Snel flatbread

150 gr bloem + extra voor het rollen
125 ml yoghurt
1/2 theelepel zout

Bereiding Snel flatbread

  1. Plaats alle ingrediënten voor het flatbread in een kom, meng goed door elkaar en kneed tot een flexibel deeg. Ik doe dit meestal door eerst met een lepel alles bij elkaar te roeren en daarna pas met mijn handen te kneden.
  2. Verdeel het deeg in zes gelijke balletjes ter grootte van ongeveer een ping pong of golfbal. Verhit een pan met een goede stevige bodem.
  3. Strooi wat bloem op je aanrechtblad uit en rol daarop de balletjes één voor één uit, tot een mooie dunne plak. Zo dun mogelijk, zonder dat ze scheuren!
  4. Bak het deeg in de hete pan (zonder olie!) tot het bol gaat staan, ongeveer één minuut. Draai het brood om en bak de andere kant net zo lang.

Eet smakelijk! Deze flatbreads zijn natuurlijk bij heel veel gerechten lekker, besmeer ze bijvoorbeeld met hummus, of met een lekkere laag pesto! Eet ze bij een lekkere kom soep of een curry!

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *