Snelle aardappelgratin met gerookte paprika en knoflook

Deel met vrienden en familie

Deze snelle aardappelgratin met gerookte paprika en knoflook zit bomvol met smaak. Niet de meest traditionele bereiding, maar daardoor wel in 30 minuten klaar! De gerookte paprika geeft het gerecht een extra kick.

Dit recept doet mij een beetje denken aan een kruising van patatas bravas en aardappelgratin. Lekker met een salade met rucola, mozzarella en een balsamico dressing. Stukje vlees erbij? Wat dacht je van een Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven?

Ingrediënten Snelle aardappelgratin met gerookte paprika

voor vier personen

500 gr aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
250 ml room
100 ml gekookt water
1 theelepel gerookte paprikapoeder

zout, peper en Parmezaanse kaas

optioneel: verse chilipeper

benodigdheden: een pan met deksel die in de oven kan (ik gebruikte mijn platte Crueset)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Dit gaat het snelst met een mandoline of de schaafopzet van je keukenmachine. Schil de ui en snijd deze ook met de mandoline of keukenmachine. Leg de aardappelen en ui in een pan die in de oven kan. Bestrooi met een goede snuf zout.
  3. Meng room, gekookt water, de gerookte paprika en twee uitgeperste teentje knoflook goed door elkaar. Schenk dit bij de aardappelen. Als je van een beetje pit houdt, kun je er ook een Spaanse peper in ringetjes bij doen.
  4. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat dit zachtjes koken, ongeveer 5 tot 6 minuten.
  5. Haal de deksel van de pan. Bestrooi met verse geraspte Parmezaan en wat peper. Zet de pan zonder deksel 15 minuten in de oven, tot de gratin mooi goudbruin is geworden.

 

Pin deze Snelle aardappelgratin met gerookte paprika en knoflook!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Snelle aardappel gratin met gerookte paprika en knoflook

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Moet ik voor dit recept vastkokende aardappels nemen?

    1. Hoi Helene,

      Ja, dat werkt het best. Kruimig kan ook, maar ik zou voor vastkokend gaan!

      Groetjes en laat je weten hoe het geworden is?
      Maris

  2. Hélène says:

    Hallo Mariska
    Dank voor je tip voor de aardappelgratin hij was heerlijk. De info over de aardappels ontbreekt vaak in recepten terwijl het zo essentieel kan zijn.
    Groet van Hélène

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close