Snelle Babi Ketjap uit de Instant Pot

Snelle babi ketjap instant pot recept
Babi Ketjap moet normaal gesproken heel lang opstaan en je moet goed opletten dat het niet aanbrandt. Met dit Instant Pot recept maak je heel simpel een snelle Babi Ketjap, die ook nog eens ontzettend lekker is.

Zonder overdrijven, deze Babi Ketjap is zo lekker, dat je zo zou geloven dat het zo van de toko komt. Van een ontzettend goede toko wel te verstaan. Door het gebruik van een hogedruk pan als de Instant Pot wordt het vlees niet alleen hemels zacht, alsof het uren op gestaan heeft, het lijkt ook nog eens of de smaak er echt in geperst wordt.

Ingrediënten Snelle Babi Ketjap

1 eetlepel olie
1 rode ui
700 gr speklappen
4 flinke tenen knoflook
0.5 theelepel zout
5 eetlepels ketjap manis
0.5 theelepel geraspte gember
2 bollen stemgember + eetlepel van de siroop
1 eetlepel appelazijn (andere azijn werkt vast ook prima)

Bereiding in de Instant Pot

  1. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit. Snijd de stemgember fijn, je kunt deze ook makkelijk door de knoflook pers halen.
  2. Selecteer de SAUTE optie, verwarm een eetlepel olie en fruit hier je fijn gesnipperde ui in.
  3. Snijd ondertussen de speklappen in reepjes van ongeveer een duim dik. Plaats de spekreepjes en alle andere ingrediënten in de Instant Pot.
  4. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 18 minuten.
  5. Laat vervolgens de druk 15 minuten natuurijk wegvloeien en de rest handmatig.
  6. Haal de deksel van de pan en roer goed door. Selecteer de SAUTE optie van je Instant Pot en laat de saus lekker inkoken, tot hij de juiste plakkerige dikte heeft bereikt!

Zo snel, maar oh zo lekker!

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *