Snelle Burger Wraps

Deel met vrienden en familie

Wat gebeurt er als je een smashburger met een Turkse pizza combineert? Dan krijg snelle burger wraps! Dit recept is razendsnel klaar en bevat geen ingewikkelde ingrediënten, maar is wel echt een heerlijke maaltijd. Perfect voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel wilt genieten van een smakelijke burger. Dus haal die ingrediënten snel in huis en maak deze snelle burger wraps vanavond nog!

Een smashburger op een wrap

Een smashburger, maar dan op een wrap dus. Heerlijk belegd met smeltkaas, burgersaus, reepjes komkommer en super dungesneden sla. Als je gek wilt doen, kun je het altijd nog uitbreiden met augurkjes, dungesneden ui en/of wat fijngehakte stukjes jalapeño. Net een smashburger dus, maar dan net even anders. Doordat de burger zo lekker dun is, ben je snel klaar en zijn deze burger-wraps ideaal voor een doordeweekse avond, na een drukke dag.

hamburger wraps super makkelijk

Burger Wrap of Turkse Pizza?

Dit recept voor burger-wraps is geïnspireerd op de bereidingswijze van een Turkse Pizza (oftewel lahmacun). In dit recept gebruiken we wel veel minder kruiden in het vlees, waardoor de smaak meer lijkt om dat van een goede, dunne hamburger. Ook maken we het deeg niet zelf, maar gebruiken we een wrap als basis. Wat blijft er dan nog over? De manier van het vlees dun op het deeg smeren en vervolgens bakken in koekenpan, net zoals je dit doet bij een Turkse Pizza. Dit maakt het recept veel sneller en makkelijker om te maken. De Turkse Pizza zelf bewaren we gewoon voor het weekend, want die is natuurlijk ook echt smullen!

Snelle Burger Wraps

Wat gebeurt er als je een smashburger met een Turkse pizza combineert? Dan krijg snelle burger wraps! Dit recept is razendsnel klaar en bevat geen ingewikkelde ingrediënten, maar is wel echt een heerlijke maaltijd. Perfect voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel wilt genieten van een smakelijke burger. Dus haal die ingrediënten snel in huis en maak deze snelle burger wraps vanavond nog!
Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingredients

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout
  • 8 medium wraps (grote wraps bakt lastig)
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 8 plakjes smeltkaas

Hamburgersaus

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn witte- of rijstazijn
  • 4 plakjes augurk
  • 0.25 rode ui
  • 1 à 2 theelepels suiker of suikervervanger
  • 1 à 2 theelepels mosterd
  • 0.25 theelepel paprikapoeder

Instructions

  • We beginnen met de saus, zodat de smaken goed kunnen intrekken, terwijl we verder gaan met de rest. Snijd de augurkjes en de rode ui zo fijn mogelijk. Meng goed met de overige ingrediënten voor de hamburgersaus. Lees de tips in de notities voor een koolhydraatarme saus.
    4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel azijn, 4 plakjes augurk, 0.25 rode ui, 1 à 2 theelepels suiker, 0.25 theelepel paprikapoeder, 1 à 2 theelepels mosterd
  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper en smeer dit dun uit over de wraps.
    500 gr rundergehakt, 1 snuf peper, 1 snuf zout, 8 medium wraps
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes of reepjes, snijd de ijsberg sla ragfijn en de tomaat in plakjes. Bestrooi de tomaatjes met een klein beetje zout.
    1 komkommer, 1 tomaat, 0.5 krop ijsbergsla
  • Verwarm de koekenpan en bak hierin de wraps één voor één, met de gehaktkant naar beneden, tot je gehakt net aan gaar is. Dat duurt ongeveer 2 à 3 minuten, afhankelijk van hoe dun je gesmeerd hebt. Het gehakt is meestal vet genoeg van zichzelf, zodat je geen of amper olie nodig zal hebben in de pan.
  • Draai de wrap om, leg er een plakje smeltkaas op en bak nog een kort minuutje mee. Leg weg en herhaal alles nog een keer met de volgende wrap.
    8 plakjes smeltkaas
  • Beleg de wrapburgers met komkommer, tomaat, sla en lekker veel saus.

Notes

Tips voor een koolhydraatarme hamburgersaus:
Sommige suikervrije mayonaises uit de supermarkt, vooral de Belgische/Franse varianten, kunnen wat aan de zure kant zijn. Proef daarom eerst goed, voordat je mosterd toevoegt. Dikke kans namelijk dat er al mosterd in zit.
Niet-suikervrije mayonaise kan daarentegen weer aan de zoete kant zijn, dus daar geldt: eerst proeven, voordat je suiker(vervanger) toevoegt.
Author: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Snack
Keuken: fushion, Westers
Trefwoord: burger, hamburger, wraps

Pin dit recept voor Snelle Burger Wraps

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

snelle burger wraps

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close