Snelle Chinese Duck Pancakes met hoisinsaus

Snelle Chinese Duck Pancakes met hoisinsaus pannenkoeken om je vingers bij op te eten en die zowat uit elkaar spatten van smaak. Lekkere vette eend, zoet-kruidige hoisinsaus en knapperige komkommer en lente-ui, omhuld door flinterdunne en gestoomde pannenkoekjes. Dit recept is een snelle versie, met hier en daar wat hulp, zodat het binnen 30 minuten op tafel kan staan!

‘Duck pancakes’ zijn in andere landen, zoals de UK en US, veel bekender en populairder dan in Nederland. Daar is het een echte take-out klassieker. In Nederland heeft het nooit echt het standaard menu van de Chinees gehaald, waarschijnlijk omdat je bij onze Chinees meer een mix hebt van Chinees en Indonesisch. Super jammer wat mij betreft.

Snelle Chinese Duck Pancakes met hoisinsaus

Chinese eendenpannenkoekjes, maar dan snel!

Normaal gesproken ben je wel een tijdje kwijt met het maken van duck pancakes of eendenpannenkoekjes. De eend wordt of gebakken op zijn huid en gaat vervolgens de oven in, of wordt in zijn eigen vet en kruiden gekonfijt. Voor beiden geldt dat de eend een uur of langer de oven in gaat.

In dit recept maken we gebruik van ‘confit de canard’. Dat zijn in eendenvet gegaarde eendenpoten, die inclusief dat vet, in blik worden verkocht. Eerder kon je hier al een recept vinden voor eendenbitterballen, waar ook confit de canard in gaat.

De flinterdunne pannenkoekjes vind je in het vriesvak van de toko. Ze blijven lang goed, maar ik ging zelf voor een kleine verpakking met slechts 10 pannenkoekjes.

Snelle Chinese Duck Pancakes met hoisinsaus

Snelle Chinese Duck Pancakes met hoisinsaus pannenkoeken om je vingers bij op te eten en die zowat uit elkaar spatten van smaak. Lekkere vette eend, zoet-kruidige hoisinsaus en knapperige komkommer en lente-ui, omhuld door een flinterdun gestoomd pannenkoekjes. Dit recept is een snelle versie, met hier en daar wat hulp, zodat het binnen 30 minuten op tafel kan staan!
Porties 10 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min

Apparatuur

  • Oven of grill
  • stoommandje of magnetron

Ingrediënten

voor de eend

  • 350 gram confit de canard (uitlek gewicht van ongeveer 3 bouten)
  • 1 eetlepel 5-spice
  • 1 kwart sinaasappel (rasp van de schil)

voor de pannenkoeken

  • 0.5 komkommer
  • 3 lente-ui
  • 2 eetlepels hoisinsaus (naar smaak)
  • 10 Peking eend pannenkoeken

Instructies

Eend bereiden

  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand of op de grill-stand als je die hebt hebt.
  • Haal de eend uit het blik met zo min mogelijk vet. Verwarm eventueel heel even in een pannentje, zodat het vet weg smelt. Smeer in met de kruiden en sinaasappel schil. Grill kort onder de grill of in de oven, tot het velletje knapperig is geworden en de eend warm is.
  • Pluk de eend met twee vorken of je vingers uit elkaar.

Duck pancakes maken

  • Snijd ondertussen de komkommer en lente-ui in reepjes.
  • Stoom de pannenkoekjes, zoals op de verpakking aangegeven. Mocht je een kleine verpakking hebben, dan kan dit vaak ook in de magnetron.
  • Smeer elke pannenkoek in met een dun laagje hoisinsaus. Plaats daar bovenop de eend, komkommer en lente-ui. Oprollen en eten maar!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Chinees, Chinese
Trefwoord: eend, makkelijk

Pin deze Snelle Chinese Duck Pancakes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

chinese duck pancakes met hoisinsaus pinterest

 

 

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close