Snelle Chinese Duck Pancakes met hoisinsaus pannenkoeken om je vingers bij op te eten en die zowat uit elkaar spatten van smaak. Lekkere vette eend, zoet-kruidige hoisinsaus en knapperige komkommer en lente-ui, omhuld door flinterdunne en gestoomde pannenkoekjes. Dit recept is een snelle versie, met hier en daar wat hulp, zodat het binnen 30 minuten op tafel kan staan!
‘Duck pancakes’ zijn in andere landen, zoals de UK en US, veel bekender en populairder dan in Nederland. Daar is het een echte take-out klassieker. In Nederland heeft het nooit echt het standaard menu van de Chinees gehaald, waarschijnlijk omdat je bij onze Chinees meer een mix hebt van Chinees en Indonesisch. Super jammer wat mij betreft.
Chinese eendenpannenkoekjes, maar dan snel!
Normaal gesproken ben je wel een tijdje kwijt met het maken van duck pancakes of eendenpannenkoekjes. De eend wordt of gebakken op zijn huid en gaat vervolgens de oven in, of wordt in zijn eigen vet en kruiden gekonfijt. Voor beiden geldt dat de eend een uur of langer de oven in gaat.
In dit recept maken we gebruik van ‘confit de canard’. Dat zijn in eendenvet gegaarde eendenpoten, die inclusief dat vet, in blik worden verkocht. Eerder kon je hier al een recept vinden voor eendenbitterballen, waar ook confit de canard in gaat.
De flinterdunne pannenkoekjes vind je in het vriesvak van de toko. Ze blijven lang goed, maar ik ging zelf voor een kleine verpakking met slechts 10 pannenkoekjes.
Pin deze Snelle Chinese Duck Pancakes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.