Snelle chocoladekoekjes met pistache zijn heerlijke, brosse koekjes die smelten in je mond. Met dit recept maak je vliegensvlug koekjes – het deeg maak je in 10 minuten, hoeft niet te rusten en ook maar 10 minuten in de oven. Deze koekjes met pistache zijn niet alleen snel te maken, maar waarschijnlijk ook snel op!
Chocoladekoekjes met pistache
Pistache; wie is daar nou niet gek op? En al helemaal in combinatie met chocolade. Ik maakte de koekjes samen met mijn kleuter en dan weet je dat er af en toe wat deeg verdwijnt. Gelukkig zit er geen rauw ei in dit deeg, dus is dat minder erg. Wij zijn toevallig alle twee gek op pistache, dus helemaal blij met de huidige trend. Eerder maakte ik ook al Pistache panna cotta en Pistache tiramisu.
Dit recept geeft je 12 kleine chocoladekoekjes met pistache. Op de receptenkaart vind je een schuifje waar je makkelijk de hoeveelheid kan aanpassen. Omdat het deeg voor de chocoladekoekjes geen rauw ei bevat, hoef je ook niet te werken met halve eieren als je de hoeveelheid aanpast! Maak je meer, dan kun je bijvoorbeeld de helft van het deeg zonder cacao houden, dan krijg je twee soorten koekjes!
Pistache-crème
Deze koekjes zijn een variatie op mijn koekjes met lemon curd; in plaats van lemon curd gebruiken we nu pistache-crème. Dit kan je zelf maken, maar als ik snelle koekjes wil maken, ben ik daar zelf te lui voor en gebruik ik een potje. Zelf ben gebruik ik meestal pistache-crème van Dille & Kamille, daarvan weet ik dat het lekker is en goed werkt, maar er zijn tegenwoordig veel merken te vinden die pistache-crème verkopen!
Pin dit recept voor Snelle chocoladekoekjes met pistache!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Vraagje, moet er niet meer dan 1 theelepel cacao in? Mijn koekjes zijn namelijk een stuk minder bruin. Ik heb zelfs de dubbele hoeveelheid gebruikt.
Wat voor cacao gebruik je? Heb je toevallig nesquik-achtige cacao gebruikt?