Snelle Chocoladekoekjes met Pistache

Deel met vrienden en familie

Snelle chocoladekoekjes met pistache zijn heerlijke, brosse koekjes die smelten in je mond. Met dit recept maak je vliegensvlug koekjes – het deeg maak je in 10 minuten, hoeft niet te rusten en ook maar 10 minuten in de oven. Deze koekjes met pistache zijn niet alleen snel te maken, maar waarschijnlijk ook snel op!

Chocoladekoekjes met pistache

Pistache; wie is daar nou niet gek op? En al helemaal in combinatie met chocolade. Ik maakte de koekjes samen met mijn kleuter en dan weet je dat er af en toe wat deeg verdwijnt. Gelukkig zit er geen rauw ei in dit deeg, dus is dat minder erg. Wij zijn toevallig alle twee gek op pistache, dus helemaal blij met de huidige trend. Eerder maakte ik ook al Pistache panna cotta en Pistache tiramisu

Dit recept geeft je 12 kleine chocoladekoekjes met pistache. Op de receptenkaart vind je een schuifje waar je makkelijk de hoeveelheid kan aanpassen. Omdat het deeg voor de chocoladekoekjes geen rauw ei bevat, hoef je ook niet te werken met halve eieren als je de hoeveelheid aanpast! Maak je meer, dan kun je bijvoorbeeld de helft van het deeg zonder cacao houden, dan krijg je twee soorten koekjes!

Chocolade pistache koeken

Pistache-crème

Deze koekjes zijn een variatie op mijn koekjes met lemon curd; in plaats van lemon curd gebruiken we nu pistache-crème. Dit kan je zelf maken, maar als ik snelle koekjes wil maken, ben ik daar zelf te lui voor en gebruik ik een potje. Zelf ben gebruik ik meestal pistache-crème van Dille & Kamille, daarvan weet ik dat het lekker is en goed werkt, maar er zijn tegenwoordig veel merken te vinden die pistache-crème verkopen!

Chocoladekoekjes met Pistache

Snelle chocoladekoekjes met pistache zijn heerlijke, brosse koekjes die smelten in je mond. Met dit recept maak je vliegensvlug koekjes - het deeg maak je in 10 minuten, hoeft niet te rusten en ook maar 10 minuten in de oven. Deze koekjes met pistache zijn niet alleen snel te maken, maar waarschijnlijk ook snel op!
Servings 12 koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 35 gr poedersuiker
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 1 snuf zout
  • 120 gr bloem
  • 1 theelepel cacao
  • 25 gr maïzena
  • 1 theelepel melk
  • 12 theelepeltjes pistache-crème

Optioneel

  • 12 pistachenoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stukje bakpapier.
  • Klop de boter, poedersuiker en het vanille-extract met een mixer tot een luchtig geheel.
    100 gr ongezouten boter, 35 gr poedersuiker, 0.5 theelepel vanille-extract
  • Meng beetje bij beetje de bloem, maïzena, cacao en een snuf zout door het beslag, tot je een mooi dik deeg hebt. Als het niet met je mixer bij elkaar komt, kneed het dan met je hand nog even bij elkaar.
    1 snuf zout, 120 gr bloem, 25 gr maïzena, 1 theelepel melk, 1 theelepel cacao
  • Vorm 12 gelijke bolletjes en leg deze op de bakplaat.
  • Druk met je duim een kuiltje in elk koekbolletje en vul met pistache-crème.
    12 theelepeltjes pistache-crème
  • Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten in het midden van de oven gaar.

Optioneel

  • Hak de pistachenootjes fijn en bestrooi je koekjes hiermee.
    12 pistachenoten
Author: Mariska
Gang: sweet, Zoetigheid
Keuken: Westers
Trefwoord: koekjes, pistache, zoet

Pin dit recept voor Snelle chocoladekoekjes met pistache!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

chocolade koeken met pistache creme

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Nathalie Bierman says:

    Vraagje, moet er niet meer dan 1 theelepel cacao in? Mijn koekjes zijn namelijk een stuk minder bruin. Ik heb zelfs de dubbele hoeveelheid gebruikt.

    1. Mariska Author says:

      Wat voor cacao gebruik je? Heb je toevallig nesquik-achtige cacao gebruikt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close