Snelle gele bloemkoolnasi met kip (koolhydraatarm)

Gele bloemkoolnasi met kip is een ideaal gerecht als je snel een gezonde, koolhydraatarme maaltijd op tafel wilt hebben, die zowat uit zijn voegen barst van de groentes.

Snelle gele bloemkoolnasi met kip

Als je meer groente wilt eten is dit hét recept voor je. Je eet met gemak 200 gram groente op in één maaltijd. Bloemkoolrijst is binnen no-time gaar, dus als je een beetje snel een paprika kunt schoonmaken en een lente ui kan snijden, ben je makkelijk binnen 15 minuten klaar. Dus zelfs een beginnende kok kan dit recept binnen 30 minuten klaar hebben.

Snelle gele bloemkool nasi met kip (koolhydraatarm)

Koolhydraatarme gele nasi

Deze gele nasi is koolhydraatarm omdat we gebruik maken van bloemkoolrijst. Dit kun je tegenwoordig goed kopen in de supermarkt, zowel in het versvak (bij de verse pasta’s), als in de vriezer. Zelf maken is ook ontzettend simpel, het is slechts een kwestie van raspen. Lees dit recept voor bloemkoolrijst voor een uitgebreidere beschrijving.

Liever wel koolhydraten? Vervang dan een deel van de bloemkoolrijst door gewone rijst die je een dag van tevoren gekookt hebt. Magnetronrijst kun je ook heel goed gebruiken. Meng de rijst met de bloemkoolrijst door elkaar in stap 2 van het recept.

Snelle gele bloemkoolnasi met kip

Gele bloemkoolnasi met kip is een ideaal recept als je snel een gezonde, koolhydraatarme maaltijd op tafel wilt hebben, die zowat uit zijn voegen barst van de groentes. 
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

Gele bloemkool nasi

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 4 stuks lente ui
  • 1.5 theelepel kurkuma
  • 0.5 theelepel gemalen koriander
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • olie om in te bakken

Kip

  • 2 stuks kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel gemalen komijn
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.25 theelepel gemalen koriander
  • snufje zout
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Snijd beide kipfilets in drie repen van ongeveer gelijke dikte. Meng alle kruiden voor de kip door elkaar en sprenkel over alle kanten van de kip. Laat staan terwijl we de rest voorbereiden.
  • Meng kruiden (kurkuma, gemalen koriander, kippenbouillon) door de bloemkoolrijst heen. Zet apart.
  • Snijd de puntpaprika twee keer door de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd in de breedte in dunne repen.
  • Verwijder de wortels en de verlepte blaadjes van de lente ui en snijd in dunne ringen. Leg ongeveer een flinke eetlepel van het groente gedeelte apart om straks bovenop je nasi te serveren.
  • Verwarm in twee pannen olie. In de eerste pan bak je de kip op middenhoog vuur goudbruin en gaar bakken.
  • In de andere pan gaan we aan de slag met de nasi. Bak de puntpaprika 2 minuten op middenhoog vuur, roer regelmatig. Voeg het witte gedeelte van de lente ui toe en bak dit nog een minuut mee.
  • Voeg de overige lente ui en de bloemkoolrijst toe aan de pan. Bak dit al omscheppend, tot de bloemkoolrijst gaar is (maar niet papperig), ongeveer 5 minuten.
  • Proef en breng eventueel op smaak met wat zout. Strooi de lente ui die je apart hebt gelegd er overheen en serveer met de stukjes kip!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: bloemkool, kip, koolhydraatarm, nasi

Pin deze Snelle gele bloemkool nasi met kip (koolhydraatarm)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gele bloemkool nasi pin 1

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close