Snelle Kaas-uienbroodjes

Deel met vrienden en familie

Snelle Kaas Uienbroodjes klaar in 30 minuten
Kaas-uienbroodjes, wie kent ze nog? Ik heb voor jullie een lekker snel recept, waarmee ze binnen 30 minuten bij jou op tafel staan!

Beginnen jullie ook door te krijgen dat ik de laatste tijd helemaal in de sfeer ben van brood en gevulde broodjes? Het begon met het Soda Brood, dat ik stiekem met bakpoeder maak, daarna kwam al snel het stokbrood gevuld met dragon kruidenboter en kaas en nu alweer de kaas-uienbroodjes. Stiekem ben ik alweer bezig met een recept voor gevuld brood met Boursin, kip en kaas. Daarover snel meer…

Kaas-uienbroodjes brengen mij terug naar mijn jeugd. Soms mocht ik bij de bakker een ‘lekker broodje’ uitkiezen. Tijden lang ging ik dan steeds voor de kaas-uienbroodjes. Tegenwoordig kom ik echt nooit meer bij de bakker en besloot zelf aan de slag te gaan.

Benodigdheden Snelle Kaas-uienbroodjes

voor 6 Kaas-uienbroodjes

1 rol Danerolles Petits Pains wit
2 fijne uitjes (of 1 grotere)
2 handjes geraspte belegen kaas
boter (of nog beter: dragonboter!)
optioneel: gedroogde tijm/rozemarijn en/of Italiaanse kruiden

Bereiding Snelle Kaas-uienbroodjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de broodjes uit hun rol en bol ze op zodat ze de vorm krijgen van een bolletje in plaats van een tonnetje.
  2. Snijd de uien doormidden en vervolgens in dunne halve ringen. Bak de uien met wat (dragon) boter in een koekenpan, totdat ze net zacht beginnen te worden. Ze hoeven niet helemaal bruin of totaal zacht te worden, want ze gaan straks toch  nog in de oven. Gewoon even bakken zodat het harde rauwe eraf is.
  3. Voeg de uien bij de geraspte kaas en roer goed door. Mocht je geen dragon boter gebruikt hebben, dan kun je eventueel nog wat gedroogde kruiden toevoegen.
  4. Verdeel de broodjes over de bakplaat. Duw met je vingers een kuiltje in het midden van de broodjes en leg hier een flinke hoeveelheid kaas en uien op. Duw dit met je vingers een beetje in het brood.
  5. Bak in 15 minuten mooi goudbruin en gaar. Wel even laten afkoelen voordat je erin bijt hè? 😉

Bewaar je deze broodjes in een goed afgesloten plastic zak, dan blijven ze zeker een paar dagen goed! Ik vond ze zelfs de tweede dag lekkerder dan vers, maar misschien is dat gewoon een rare tik van mij.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ah heerlijk! Zo makkelijk en lekker.

  2. Ziet er goed uit! Ik zal ze binnenkort eens uitproberen 🙂

    1. Mariska Author says:

      Leuk! Laat je weten of je ze lekker vond?

  3. Klinkt echt heerlijk!

  4. Rochella says:

    Oeww ik denk dat ik deze in het weekend maar eens ga maken. Ziet er echt heerlijk uit!

    1. Mariska Author says:

      Ze smaken ook echt heerlijk! Laat je weten of ze goed gelukt zijn?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close