Snelle kipspiesjes met soto kruiden

Deel met vrienden en familie

Heerlijke kipspiesjes met soto kruiden; makkelijk te maken, maar zo lekker! Je kunt de spiesjes onderdeel maken van je rijsttafel of je legt ze op de BBQ, met een lekker stuk brood en pindasaus. Zelf koos ik bij deze spiesjes heel simpel voor rijst met spinazie en taugé: het recept daarvoor heb ik ook toegevoegd.

Kipspiesjes met soto kruiden flat

Kruiden van Jonnie Boer 
Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van kruidenmixen uit de supermarkt: ze zijn bijna altijd te zout en vaak te slap van smaak. Soms zelfs muf. Ik mix dus mijn eigen kruidenmixen. Een uitzondering maak ik voor de kruidenmixen van Jonnie Boer in samenwerking met Euroma. Die zijn zout-vrij en erg lekker. Ik ben vooral fan van de vadouvan,  za’atar en al-andalusmix.

Dus toen ik een potje van de nieuwste mix (‘soto’) toegestuurd kreeg, was ik gelijk nieuwsgierig en maakte ik er deze kipspiesjes mee. Ik was sowieso heel blij toen ik kaffier limoenblad tussen de ingrediënten zag staan, voor mij echt dé smaak van de Indonesische keuken. Je schijnt er ook goed rendang mee te kunnen maken, maar dat heb ik nog niet geprobeerd aangezien ik daar mijn eigen rendang-boemboe recept voor heb. Aangezien ik alleen producten deel waar ik achter sta, kun je wel raden wat ik van deze nieuwe kruidenmix vind!

Kipspiesjes met soto kruiden

Ingrediënten Kipspiesjes met soto kruiden

300 gr kippengehakt (let op: ongekruid natuurlijk!)
1 eetlepel soto kruiden
0.5 eetlepel kurkuma
zout & olie

Overige benodigdheden: satéstokjes, bakpapier

Extra lekker met zelfgemaakte pindasaus en/of sambal tomat

Bereiding

  1. Meng het kippengehakt met de kruiden goed door elkaar. Wil het kippengehakt de kruiden niet goed pakken? Een klein beetje kokosmelk kan dan helpen. Neem een mini stukje gehakt en bak dat even in een pan gaar, proef en bepaal of je zout moet toevoegen.
  2. Laat het gehakt even rusten, ongeveer 10 minuten, en vorm dan langwerpige balletjes, waar je de satéstokjes in prikt. Leg de kipspiesjes op een stukje bakpapier.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier de kipspiesjes mooi goudbruin en gaar in.

Je kunt ook een grillpan gebruiken of natuurlijk de BBQ aansteken!

Optionele side dish

Ingrediënten:

  • rijst
  • spinazie
  • taugé
  • sesamolie

Kook de rijst zoals je dit altijd doet, roerbak de spinazie en voeg op het einde nog een minuutje de taugé toe. Schep de rijst er doorheen en breng op smaak met een scheutje sesamolie en wat zout! Simpel, maar gezond en heel erg lekker!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close