Komkommer kimchi is een heerlijk fris en knapperig bijgerecht, mét een vleugje pit. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, dat doet een traditionele kimchi je echt niet na, maar het kan wel op dezelfde manier geserveerd worden. Blijft goed verpakt in de koelkast zeker een week goed en smaakt elke dag nog lekkerder!
Snelle komkommer kimchi
Komkommer kimchi is een echt bijgerecht, je kunt het eigenlijk bij elk Koreaans gerecht wel eten. In Korea eet je sowieso bij je gerechten vaak een aantal bijgerechten (banchan). Een heel assortiment met kleine schaaltjes, waaronder natuurlijk kimchi, meestal op basis van groente. Heerlijk! En het mooiste is dat ze die schaaltjes vaak blijven aanvullen tijdens het diner.
Wij combineren deze komkommer kimchi ook met niet-Koreaanse gerechten: heerlijk op een broodje kaas, bij de rendang of in een salade!
De Koreaanse keuken
Wij zijn helemaal fan van deze keuken. Nieuwsgierig naar meer recepten uit de Koreaanse keuken? Kijk dan ook eens naar onze recepten voor:
- Koreaanse kip van de BBQ
- Koreaanse Kimchi Pannenkoeken (Kimchijeon)
- Pasta met gochujang en gehakt
- Koreaanse spinazie: Sigeumchi-namul (bijgerecht!)
- Sticky Koreaanse gehaktballetjes
Pin deze Gevulde Snelle komkommer kimchi!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Gisteren de komkommer kimchi gemaakt. Gebruikte een gewone komkommer en gewone azijn. Smaakte heerlijk en naar meer👍