Snelle komkommer kimchi

Deel met vrienden en familie

Komkommer kimchi is een heerlijk fris en knapperig bijgerecht, mét een vleugje pit. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, dat doet een traditionele kimchi je echt niet na, maar het kan wel op dezelfde manier geserveerd worden. Blijft goed verpakt in de koelkast zeker een week goed en smaakt elke dag nog lekkerder!

Snelle komkommer kimchi

Komkommer kimchi is een echt bijgerecht, je kunt het eigenlijk bij elk Koreaans gerecht wel eten. In Korea eet je sowieso bij je gerechten vaak een aantal bijgerechten (banchan). Een heel assortiment met kleine schaaltjes, waaronder natuurlijk kimchi, meestal op basis van groente. Heerlijk! En het mooiste is dat ze die schaaltjes vaak blijven aanvullen tijdens het diner.

Wij combineren deze komkommer kimchi ook met niet-Koreaanse gerechten: heerlijk op een broodje kaas, bij de rendang of in een salade!
Koreaanse komkommer kimchi

De Koreaanse keuken

Wij zijn helemaal fan van deze keuken. Nieuwsgierig naar meer recepten uit de Koreaanse keuken? Kijk dan ook eens naar onze recepten voor:

Snelle komkommer kimchi

Komkommer kimchi is een heerlijk fris en knapperig bijgerecht, mét een vleugje pit. Makkelijk klaar binnen 30 minuten, dat doet een traditionele kimchi je echt niet na, maar het kan wel op dezelfde manier geserveerd worden. Blijft goed verpakt in de koelkast zeker een week goed en smaakt elke dag nog lekkerder! 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 6 mini komkommers
  • zout zonder jodium
  • 1 eetlepel gochugaru Koreaanse chilipoeder
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • suiker optioneel

optionele extra's

  • sesamzaad geroosterd in een droge pan

Instructies

  • Was en snijd de komkommers in plakken. Bestrooi royaal met zout en laat in een kom intrekken. Na 20 minuten knijpen we voorzichtig het vocht eruit en wassen we de komkommers even om. Dep droog.
  • Mix ondertussen de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak extra gochugaru toe.
  • Meng de komkommer door de saus.
  • Besprenkel eventueel met wat geroosterde sesamzaadjes!

Notities

Blijft goed verpakt in de koelkast zeker een week goed en smaakt elke dag nog lekkerder! 
Auteur: Mariska
Gang: bbq, Bijgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: bbq, bijgerecht, fris, kimchi, knapperig, komkommer, koreaans, pittig

Pin deze Gevulde Snelle komkommer kimchi!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Komkommer kimchi

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. loes rooijackers says:

    Gisteren de komkommer kimchi gemaakt. Gebruikte een gewone komkommer en gewone azijn. Smaakte heerlijk en naar meer👍

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close