Snelle noodles met garnalen

Deel met vrienden en familie

Snelle noodles met garnalen. Een lekker hartig Aziatisch recept met noodles en garnalen. Zelfs al ben je geen wonder in de keuken, dan nog moet het je lukken om dit binnen 30 minuten op tafel te hebben, maar waarschijnlijk ben je in 15 minuten al klaar!

Voor dit recept gebruik ik (Thaise) rijstnoodles. Anders dan normale noodles, zijn deze wat plakkeriger. Hierdoor blijft de saus er lekker goed aan plakken en wordt het allemaal heerlijk smeuïg. Je moet het gerecht wel direct na het maken opeten, anders heb je kans dat het één grote plakkerige klomp wordt, zodra het afkoelt.

Snel noodle recept met garnalen

Ingrediënten Snelle noodles met garnalen

voor 2 personen
225 gram rijstnoodles
2 porties gekookte grote garnalen
1 zak gemengde sla

3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel ketjap
hotsauce
1 teen knoflook, geperst

Optioneel: Koriander & Sesamzaadjes

Bereiding Snelle noodles met garnalen

  1. Bereid de noodles volgens de verpakking. Meng ondertussen voor de dressing de sojasaus, sesamolie, ketjap, hotsauce en knoflook door elkaar en leg daar je garnalen in. Verdeel de sla over twee borden.
  2. Giet de noodles af en doe ze terug in de pan, meng direct de saus met de garnalen er doorheen. Roer en pluk goed aan de noodles, totdat overal saus zit. Leg de noodles bovenop de sla.
  3. Maak de snelle noodles met garnalen af met eventueel wat blaadjes koriander, sesamzaadjes en nog wat hotsauce. Eet het meteen op =)

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ahh, lijkt me super lekker!

    1. Mariska Author says:

      En ook nog eens super snel klaar, wat wil een mens nou nog meer 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close