Snelle paksoi met knoflooksaus is lekker, gezond en makkelijk in 20 minuten te maken. De saus is zo ontzettend lekker, dat je je vingers er bij af zal likken. En je hebt voor deze knoflooksaus bij je paksoi maar vijf ingrediënten nodig, easy peasy dus.
Snelle paksoi met knoflooksaus
Voor deze paksoi met knoflooksaus gebruik ik zelf het liefst “Shanghai paksoi”. Deze is groen en vaak mooi klein, wat de bereiding makkelijker maakt. In de Aziatische supermarkt vind je vaak ook kleine “gewone” paksoi, soms ook wel “baby paksoi” genoemd. Deze werken ook heel goed en zien er ook het mooiste uit op je bord.
Zelf eet ik het graag als lunch, met bruine rijst, bulgur, gestoomde eieren of een stukje gebakken kip als ik wat minder koolhydraten nodig heb op die dag. Voor de avondmaaltijd combineer ik het graag met rijst en spicy knoflook kip of bijvoorbeeld wat Koreaanse Bulgogi.
Oestersaus
De smaakmaker in dit recept is oestersaus. Deze donkerbruine, umami-rijke saus is dik, zoutig, vol van smaak en het heeft een heel klein vleugje zoetigheid. Het is een saus uit de Aziatische keuken, die veel wordt gebruikt in roerbakgerechten, in sauzen en marinades. In ons artikel “Alles over Oestersaus” lees je meer over deze saus. Daarnaast vind je er tips voor de lekkerste merken. In de meeste toko’s vind je ook vegetarische versies van de saus, je herkent deze aan het groene label (tussen al de rode labels).
Pin deze Snelle Paksoi met Knoflooksaus
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.