Snelle Paksoi met Knoflooksaus

Deel met vrienden en familie

Snelle paksoi met knoflooksaus is lekker, gezond en makkelijk in 20 minuten te maken. De saus is zo ontzettend lekker, dat je je vingers er bij af zal likken. En je hebt voor deze knoflooksaus bij je paksoi maar vijf ingrediënten nodig, easy peasy dus.

Snelle paksoi met knoflooksaus

Voor deze paksoi met knoflooksaus gebruik ik zelf het liefst “Shanghai paksoi”. Deze is groen en vaak mooi klein, wat de bereiding makkelijker maakt. In de Aziatische supermarkt vind je vaak ook kleine “gewone” paksoi, soms ook wel “baby paksoi” genoemd. Deze werken ook heel goed en zien er ook het mooiste uit op je bord.

Zelf eet ik het graag als lunch, met bruine rijst, bulgur, gestoomde eieren of een stukje gebakken kip als ik wat minder koolhydraten nodig heb op die dag. Voor de avondmaaltijd combineer ik het graag met rijst en spicy knoflook kip of bijvoorbeeld wat Koreaanse Bulgogi.

Snelle paksoi met knoflooksaus

Oestersaus

De smaakmaker in dit recept is oestersaus. Deze donkerbruine, umami-rijke saus is dik, zoutig, vol van smaak en het heeft een heel klein vleugje zoetigheid. Het is een saus uit de Aziatische keuken, die veel wordt gebruikt in roerbakgerechten, in sauzen en marinades. In ons artikel “Alles over Oestersaus” lees je meer over deze saus. Daarnaast vind je er tips voor de lekkerste merken. In de meeste toko’s vind je ook vegetarische versies van de saus, je herkent deze aan het groene label (tussen al de rode labels).

Snelle Paksoi met Knoflooksaus

Snelle paksoi met knoflooksaus is lekker, gezond en makkelijk in 20 minuten te maken. De saus is zo ontzettend lekker, dat je je vingers er bij af zal likken. En je hebt voor deze knoflooksaus bij je paksoi maar vijf ingrediënten nodig, easy peasy dus.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • maatlepels
  • steelpannetje

Ingrediënten

  • 2 stuks Shanghai paksoi

voor de saus

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 0.5 theelepel sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de paksoi doormidden. Zijn ze heel groot? Snijd ze dan door vieren. Was ze goed schoon.
    2 stuks Shanghai paksoi
  • Breng een pan met water aan de kook en blancheer hier de paksoi 3 minuten in.
    Laat goed uitlekken, dep eventueel droog met wat keukenrol.
  • Hak de knoflook grof, gebruik in dit geval geen knoflookpers. Meng dit samen met de oestersaus, bruine suiker en sesamzaadjes in een klein pannetje en laat een minuut zachtjes bubbelen.
    4 teentjes knoflook, 2 eetlepels oestersaus, 1 theelepel bruine suiker, 0.5 theelepel sesamzaadjes
  • Haal van de warmtebron en roer de sesamolie er doorheen. Schep het over de paksoi heen.
    1 theelepel sesamolie

Notities

2 porties zijn berekend op een bijgerechtportie, bij een grotere maaltijd. Eet ik dit zonder vlees of koolhydraten, dan is dit 1 portie.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: knoflook, oestersaus, roerbak

Pin deze Snelle Paksoi met Knoflooksaus

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Snelle paksoi

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close