Snelle Paprikasoep uit de Multicooker

Deel met vrienden en familie

Snel, gezond en kleurrijk gaan hand in hand bij deze paprikasoep uit de multicooker. Wij gebruiken de Instant Pot, maar deze soep is prima te maken in elke multicooker met een hogedruk functie. Gebruik rode of gele paprika’s voor het lekkerste resultaat!

Snelle Paprikasoep uit de Multicooker

Begrijp me niet verkeerd, bij Flying Foodie zijn we gek op koken en nemen hier graag de tijd voor. Alleen soms heb je die tijd niet, als je bijvoorbeeld recepten aan het verwerken bent voor je toekomstige kookboek, en wil je gewoon snel wat gezonds eten. Het hoeft niet altijd zo ingewikkeld te zijn als een Instant Pot Rendang , of toch nog best lang te duren met de lekkerste Instant Pot Bolognesesaus. Goed nieuws, deze paprikasoep hoeft slechts 3 minuten op hoge druk!

Instant pot paprika soep
rode paprika

Variatietips

  • Vervang de crème fraîche door kruidenkaas
  • Voeg tacokruiden of knoflooksletten kruiden (ik weet het, geen ideale naam) toe 
  • Gebruik alleen gele paprika’s voor een extra frisse smaak
  • Voeg quinoa toe voor extra vulling (verhoog de tijd dan wel naar 4 minuten HP)

Weersta de verleiding om alleen groene paprika’s te gebruiken, dit geeft een te grassige smaak.

Snelle Paprikasoep uit de Multicooker

Snel, gezond en kleurrijk gaan hand in hand bij deze paprikasoep uit de multicooker. Wij gebruiken de Instant Pot, maar deze soep is prima te maken in elke multicooker met een hogedruk functie. Gebruik rode of gele paprika's voor het lekkerste resultaat!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 paprika's rood en/of geel
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 stuks lente-ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snuf zout

Optioneel

  • 120 gr crème fraîche ik gebruik Haver Fraîche

Instructies

  • Verwarm met de SAUTE functie de olijfolie in de pot.
    1 eetlepel olijfolie
  • Maak de paprika's schoon en snijd grof in stukken. Zodra je een paprika klaar hebt, gooi je deze alvast in de pot om een beetje te bakken. Voeg alle paprika's toe.
    4 paprika's
  • Snijd knoflook en lente-ui fijn en roer door de paprika's heen.
    4 teentjes knoflook, 4 stuks lente-ui
  • CANCEL de saute functie en voeg bouillon en zout toe.
    1 liter groentebouillon, 1 snuf zout
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en stel je de timer in op 3 minuten.
  • Je kunt na afloop van de timer het ventiel direct openen, maar met soep kun je vaak beter een paar minuten wachten, zodat de druk er al een beetje af gaat.
  • Voeg de crème fraîche toe en pureer de soep goed met een staafmixer of in de NutriBullet (let op dat het niet te heet wordt) en serveer de soep.
    Wanneer je staafmixer niet sterk genoeg is, kan het zijn dat er nog velletjes van de paprika achterblijven in de soep. Dit eet niet lekker, maar is makkelijk op te lossen door de soep door een zeef te halen!
    120 gr crème fraîche

Notities

Variatie tips

  • Vervang de crème fraîche door kruidenkaas
  • Voeg tacokruiden of knoflooksletten kruiden (ik weet het, geen ideale naam) toe 
  • Gebruik alleen gele paprika’s voor een extra frisse smaak
  • Voeg quinoa toe voor extra vulling (verhoog de tijd dan wel naar 4 minuten HP)
Auteur: Mariska
Gang: Soep
Keuken: Westers
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot soep, Instant pot vegan, Instant pot vegetarisch, paprika, vegan

Pin dit recept voor Snelle paprikasoep uit de multicooker

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Paprika soep uit de multicooker

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close