Snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen

Deel met vrienden en familie

Deze snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen is het perfecte gerecht voor als je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Bestellen lijkt dan een goede optie, maar daar heb je ook niet altijd trek in. Voor deze snelle pasta hoef je weinig te snijden (en zelfs dát valt te vermijden) en heb je super weinig afwas. Eerlijk is eerlijk, de afwas en het opruimen vind ik altijd het minst leuke aan koken, ja, zelfs met een vaatwasser. Geen trek in paddenstoelen? Met stukjes courgette is deze pasta ook heel erg lekker.

Geen zin in koken recept

Iedereen heeft wel eens geen zin om te koken. Deze pasta is zo belachelijk simpel dat je het bijna geen koken mag noemen. Ik denk dat een gemiddelde Italiaan zijn neus op zal halen voor deze bereiding, maar daar hebben we vandaag mooi maling aan. De tapenade zorgt voor een heerlijk simpele, maar smaakvolle saus, waar jij zelf heel weinig voor hoeft te doen.

Snelle pasta met tapenade spinazie paddenstoelen

Dit recept is makkelijk uit te bereiden en aan te passen. De tapenade (ik gebruik deze) vervang je makkelijk door een andere. Paddenstoelen vervang je door courgetteblokjes en je kunt makkelijk elke soort pasta gebruiken die je nog in huis hebt liggen. Helemaal geen zin om iets te snijden? Je kunt ook gewoon gesneden paddenstoelen kopen. Of gebruik oesterzwammen, die scheur je heel makkelijk uit elkaar. Uitbreiden doe je met een beetje citroenrasp, extra olijven en/of extra kaas!

Snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen

Deze snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen is het perfecte gerecht voor als je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Weinig snijden, weinig afwas en snel klaar.
Porties 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 porties pasta (naar keuze)
  • 250 gr spinazie
  • 1 bakje paddenstoelen
  • 1 bakje tapenade
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Optionele extra's

  • 0.5 ui
  • 1 plukje rasp van de schil van een citroen
  • 1 teentje knoflook
  • lekker veel kaas (naar smaak)

Instructies

  • Zet een grote pan met water en flink zout op en kook hierin de pasta (al dente), zoals aangegeven op de verpakking. Start een timer zodra je pasta het kokende water in gaat!
  • Snijd of scheur de paddenstoelen fijn. Bak deze in een grote hapjespan met wat olie en een snufje zout. Voeg eventueel na 2 minuten wat gesnipperde ui toe.
  • Nog 4 minuten op de timer: Voeg een geperst teentje knoflook toe als je dit hebt liggen en bak deze mee.
  • Nog 2 minuten op de timer: Spreid de tapenade uit over de paddenstoelen.
  • Nog 1 minuut: Verdeel de spinazie erover, je snapt nu waarom je zo'n grote pan nodig had.
  • Timer loopt af: Proef de pasta, is hij al dente? Schep hem met een tang zo boven op je spinazie. Het aanhangende water zorgt dat de saus bindt en plakt aan de pasta, de pasta hoeft dus niet uit te lekken!
  • Goed omscheppen, tot alle spinazie geslonken is en alles goed met elkaar vermengd is. Breng op smaak met wat peper. Schep op borden en rasp er eventueel nog wat extra kaas over.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Nederlands, Westers
Trefwoord: lui, pasta, snel

Pin deze Snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Snelle pasta met tapenade pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close