Snelle Pizza Wraps

Deel met vrienden en familie

Pizza wraps zijn bij ons thuis als jaren populair. Ze zijn niet alleen snel en makkelijk om te maken, maar natuurlijk ook, zoals jullie inmiddels wel gewend zijn van Flying Foodie, super smaakvol! Je zit met gemak binnen 20 minuten te smullen van deze lekkere slanke pizza’s. Inmiddels heb ik ze al veel gemaakt en ik deel mijn 5 favoriete toppings met je!

Pizza wraps

Pizza wraps zijn eigenlijk gewoon pizza’s met een wrap als bodem. Ze hoeven daardoor maar 8 tot 10 minuten op 200 graden in de oven en je bent al klaar. Het kan een voordeel voor je zijn dat deze versie minder calorieën bevatten dan een pizza met een gewone bodem. Zelf vind ik het vooral een leuke en lekkere variatie!

Wrap pizza met verschillende toppings
Pizza wrap als slanker optie voor pizza met minder calorieën

Wrap pizza tips & tricks

Net als bij een gewone pizza: less is more. Laat je niet verleiden door teveel toppings en teveel saus. Je wrap wordt dan te vochtig en dan zit je met een sompige pizza – niet lekker. Gebruik je verse mozzarella, dep deze dan eerst goed droog en gebruik hier ook niet teveel tegelijk van.

Dit geldt ook voor het formaat van de wraps. Hoe kleiner, hoe handiger ze werken – vooral met het uit de oven halen. En daarbij, je hebt ook meer opties om de verschillende toppings uit te proberen. Ik vind de kleintjes zelf ook makkelijk eten en zo houd je ze ook makkelijker warm. Terwijl we de eerste wrap pizza eten, gaat de tweede de oven in!

Variëren met toppings

Ik geef je vandaag 5 verschillende recepten:

  • Courgette, mozzarella, pesto en pijnboompitjes
  • Champignons
  • Margherita (mozzarella en basilicum) 
  • Serranoham & rucola
  • Anjovis, rode ui en kappertjes

Maar je kunt zelf natuurlijk lekker los gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van zalm en wat dotjes roomkaas? Pittig gehakt met gegrilde paprika? Of bijvoorbeeld een BBQ Chicken pizza topping!

Snelle Pizza Wraps

Pizza wraps zijn bij ons thuis als jaren populair. Ze zijn niet alleen snel en makkelijk om te maken, maar natuurlijk ook, zoals jullie inmiddels wel gewend zijn van Flying Foodie, super smaakvol! Je zit met gemak binnen 20 minuten te smullen van deze lekkere slanke pizza's. Inmiddels heb ik ze al veel gemaakt en ik deel mijn 5 favoriete toppings met je!
Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 8-12 kleine wraps
  • 8-12 eetlepels tomatensaus

Margherita

  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • basilicum

Courgette, mozzarella, pesto en pijnboompitjes

  • 0.25 courgette in dunne plakken
  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • pijnboompitten
  • pesto

Champignons

  • kastanjechampignons in plakjes
  • geraspte kaas

Serranoham & rucola

  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • Serranoham
  • rucola

Anjovis, rode ui en kappertjes

  • anjovis
  • rode ui in dunne ringen
  • geraspte kaas
  • kappertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Smeer de wraps die je gaat afbakken in met een dun laagje tomatensaus.
    8-12 kleine wraps, 8-12 eetlepels tomatensaus

Margherita

  • Strooi een lepeltje geraspte kaas over de bodem met saus. Scheur een plak mozeralla in kleine stukjes en verdeel deze ook over je wrap.
    geraspte kaas, mozzarella
  • De basilicum leggen we pas op de wrap pizza als deze uit de oven komt.
    basilicum

Courgette, mozzarella, pesto en pijnboompitjes

  • Strooi een lepeltje geraspte kaas over de bodem met saus.
    geraspte kaas
  • Leg hierop de plakjes courgette, plukjes mozzarella, hier en daar wat pesto en de pijnboompitjes!
    0.25 courgette, pijnboompitten, pesto, mozzarella

Champignons

  • Strooi een lepeltje geraspte kaas over de bodem met saus. Verdeel hier plakjes champignons over. Hier mag je dan wel weer royaal mee zijn, ze krimpen flink.
    kastanjechampignons, geraspte kaas

Serranoham & rucola

  • Strooi een lepeltje geraspte kaas over de bodem met saus. Scheur een plak mozeralla in kleine stukjes en verdeel deze ook over de wrap.
    geraspte kaas, mozzarella
  • De Serranoham en rucola leggen we pas op de wrap pizza als deze uit de oven komt.
    Serranoham, rucola

Anjovis, rode ui en kappertjes

  • Strooi een lepeltje geraspte kaas over de bodem met saus.
    geraspte kaas
  • Snijd de anjovis in kleinere stukjes en verdeel deze over je wrap, samen met wat fijngesneden rode ui en kappertjes!
    anjovis, rode ui, kappertjes

Afbakken

  • Plaats de bakplaat met je wrap pizza's in het midden van de oven en bak in 8 tot 10 minuten, tot de randjes bruin beginnen te worden en de kaas goed gesmolten is!
Author: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: pizza, wrap

Pin dit recept voor Snelle Pizza Wraps

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

5 x wrap pizza

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kiss & Make-up says:

    Oooooh lekker, zeg!

    1. Mariska Author says:

      Zeker weten! Wie is er nou niet gek op pizza 👍

  2. LifeStyleTalks says:

    Ziet er super lekker uit! En snel klaar! Moet ik eens proberen!

  3. Snel, gemakkelijk en vooral LEKKER!

    1. Mariska Author says:

      Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk 😀!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close