Snelle roerbaknoedels met gehakt is het perfecte snelle doordeweeks recept. Lekker veel groente en een zelfgemaakte woksaus, zonder gedoe. Je hebt hier geen pakje of zakje voor nodig!
Hoeveel en welke noedels neem je om te wokken?
Zelf geef ik de voorkeur meer groentes te eten dan noedels, dus ik ga voor twee personen voor één bosje soba noedels (ongeveer 90 gr). Dit zijn Japanse noedels gemaakt van boekwijtmeel. Uiteraard kun je meer noedels aan het gerecht toevoegen, als je liever wat meer koolhydraatvulling geeft aan je maaltijd. Een ander soort noedels die ook erg geschikt zijn, zijn eiernoedels. Deze verkopen ze meestal in nestjes en worden ook wel ‘eiermie’ genoemd.
Koolhydraatarme roerbaknoedels met gehakt
Wil je een koolhydraatarm alternatief voor noedels? Vervang de noedels dan door courgetti of bloemkoolrijst. Courgetti zijn slierten van courgette die je zelf kunt maken met een spiraalsnijder. Bloemkoolrijst kun je kant-en-klaar kopen bij de supermarkt of zelf maken door een bloemkool in kleine stukjes te snijden en te malen in een keukenmachine.
Indonesische roerbaknoedels met gehakt
Voor een Indonesische twist aan dit gerecht, kun je de gehakt vervangen door kip of tofu. Voeg ook wat extra smaak toe met ketjap manis en sambal oelek. Je kunt ook gebakken uitjes en kroepoek toevoegen voor wat extra crunch.
Door de titel kan je misschien meteen aan een vleesgerecht denken, maar je kunt het gemakkelijk vegetarisch of vegan maken. Er bestaan tegenwoordig genoeg soorten ‘vega-gehakt’. Meestal is dit vega-gehakt al voorgebakken. Voeg het dan tegelijkertijd toe met de courgette, in stap 7.
Pin deze roerbaknoedels met gehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.