Snelle Tomaten Tarte Tatin

Deel met vrienden en familie

Een tomaten tarte tatin met bladerdeeg is een heerlijk gerecht dat de zoete smaak van tomaten combineert met de knapperige textuur van bladerdeeg. Binnen een minuut of twee klaar om in de oven gezet te worden. Als dat geen gouden combinatie is? Ideaal als feestelijke snack, of als snelle lunch!

Tomaten Tarte Tartin met bladerdeeg en tijm

Snelle tomaten tarte tatin 

De tomaten tarte tatin kan warm geserveerd worden als voorgerecht of bijgerecht, maar is ook erg lekker als lunch. Ze koelen snel af, maar dat is helemaal niet erg, want ook koud is het heerlijk. Het recept is zo al ontzettend lekker, maar je kan het met gemak uitbreiden, met bijvoorbeeld ui, knoflook of bijvoorbeeld geitenkaas. Dat laatste kan zowel meegebakken worden bij de tomaatjes, als aan het einde er los over gekruimeld worden. 

Probeer meer van onze tomatenrecepten zoals: gevulde tomaten uit de oven, geroosterde tomatensoep of de zeer simpele, maar altijd lekkere pan con tomate

Snelle Tomaten Tarte Tatin

Een tomaten tarte tatin met bladerdeeg is een heerlijk gerecht dat de zoete smaak van tomaten combineert met de knapperige textuur van bladerdeeg. Binnen een minuut of twee klaar om in de oven gezet te worden. Als dat geen gouden combinatie is? Ideaal als feestelijke snack, of als snelle lunch!
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingredients

  • olijfolie
  • 2 theelepels balsamico
  • 2 theelepels maple syrup
  • zeezout
  • 20 kerstomaatjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 plakken bladerdeeg

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 190 °C
  • Bedek de bakplaat met een stuk bakpapier en smeer 4 vakjes ter grootte van een stuk bladerdeeg in met een dun laagje olie.
    olijfolie
  • Doe in het midden van elk vlak een klein beetje balsamico, maple syrup en een takje tijm.
    2 theelepels balsamico, 2 theelepels maple syrup, 4 takjes tijm
  • Leg hier 5 tomaatjes per vlak op en bestrooi met een klein beetje zeezout.
    20 kerstomaatjes, zeezout
  • Dek alle vier de hoopjes met een stukje bladerdeeg en bak 20 minuutjes in de oven, tot het bladerdeeg mooi goud kleurt.
    4 plakken bladerdeeg
  • Draai om en geniet!
Author: Mariska
Gang: Bijgerecht, brunch
Keuken: Europees, Frans
Trefwoord: bladerdeeg, kerst bijgerecht, kerst vegan, kerst vegetarisch, tomaat, vegan, vegetarisch

Pin dit recept voor Snelle tomaten tarte tatin!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

tomaten tarte tatin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close