Snelle vegan trifle

Deel met vrienden en familie

Deze snelle vegan trifle staat binnen 5 minuten op tafel, is ontzettend lekker en als kers op de taart is dit toetje ook nog eens glutenvrij. Doordat het toetje vegan is, is het (natuurlijk) ook lactosevrij. Echt een trifle waar iedereen van kan genieten!

Snelle vegan trifle

Deze makkelijke trifle bestaat uit drie lagen:

  1. Kersen
  2. Chocolade
  3. Room

Als je geen tijd of zin hebt om te koken, kun je alle drie gewoon kant-en-klaar uit de winkel halen. Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, ook niet als het vegan is. Deze vegan trifle is dus helemaal geschikt als makkelijk Kerstdessert.

Wil je een beetje een boozy dessert, roer dan door de kersen een scheutje kirsch!

Vegan trifle met chocolade kersen en vuurwerk
Meerdere vegan trifle glaasjes met chocolade en kersen

Vegan Chocolademousse 

Het middelste deel van deze trifle is een heerlijke vegan chocolademousse. Meestal maak ik deze heel makkelijk zelf: dit recept voor vegan chocolademousse gebruikt alleen water en chocolade, echt waar! Super leuk om te maken en te zien hoe het een heerlijke chocolademousse wordt. Heb ik wat meer haast, dan is de Plantaardige Chocolademousse van Almhof tegenwoordig ook een lekker alternatief.

Wel belangrijk om te weten, de versie van Almhof ‘kan’ sporen van melk bevatten. Dus bij een hevige allergie zou ik toch liever zelf aan de slag gaan.

Snelle vegan trifle

Deze snelle vegan trifle staat binnen 5 minuten op tafel, is ontzettend lekker en als kers op de taart is dit toetje ook nog eens glutenvrij. Doordat het toetje vegan is, is het (natuurlijk) ook lactosevrij. Echt een trifle waar iedereen van kan genieten!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Kookgerei

  • 4 glazen

Ingrediënten

  • 430 gr Taart & vlaaifruit kersen (1 blik)
  • 200 gr vegan chocolademousse
  • plantaardige topping (vegan slagroom)

Optioneel

  • sprinkels
  • pure chocolade

Instructies

  • Op je blik met kersen en leg 4 kersen appart. Verdeel de rest over de glazen.
    430 gr Taart & vlaaifruit kersen
  • Verdeel daar bovenop chocolademousse, gevolgd door de vegan 'slagroom'.
    200 gr vegan chocolademousse, plantaardige topping
  • Plaats de kersen die je apart gelegd hebt bovenop en versier eventueel met sprinkels en wat geschraapte chocolade!
    sprinkels, pure chocolade

Notities

Wil je een beetje een boozy dessert, roer dan door de kersen een scheutje kirsch!
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, nagerecht
Keuken: Engels, Westers
Trefwoord: kersen, vegan

Pin deze Snelle vegan trifle!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vegan trifle met chocolade en kersen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close