Snickers ijscake

snickers ijstaart recept
Snickers ijscake… Dat klinkt goed toch? Als ik je zou vertellen dat hij ook nog eens super snel te maken is, er geen machines aan te pas komen en je slechts een handje vol ingrediënten nodig hebt, begint het bijna op een reclamepraatje te lijken… Toch is het echt zo!

Deze heerlijke Snickers ijscake was het klapstuk van het Vaderdag etentje dit jaar. Liefde gaat, zeker bij mijn vader, nog altijd gewoon door de maag. Hiervoor stond ook al de plaattaart met venkel  en een heerlijke zelfgemaakte pasta met gehaktballetjes op tafel. Dit recept stond dus al een tijdje klaar, maar ik wilde hem bewaren tot de zomer echt goed begonnen was in Nederland. Zoals je kunt zien, heb ik die hoop inmiddels opgegeven ;).

Je kunt voor deze Snickers ijscake zelf een cake maken, of er gewoon één kant-en-klaar kopen in de winkel. Voordeel van zelf de cake maken is dat hij perfect in je cake vorm zal passen, maar het is natuurlijk wel meer werk. Zorg ervoor dat je als je een zelfgemaakte cake gebruikt, deze wel helemaal goed laat afkoelen!

Benodigdheden Snickers ijscake

handje pinda’s
zak mini Snickers
cake
roomijs (vanille of karamel bijvoorbeeld)

200 gr pure chocolade
40 gr ongezouten boter

Bereiding Snickers ijscake

  1. Bekleed een cakevorm goed met huishoudfolie. Ook flink over de randen, want dan kun je straks de Snickers ijscake makkelijk uit zijn vorm tillen.
  2. Hak de helft van je mini Snickers in kleine stukjes en de andere helft in plakjes (deze plakjes komen straks bovenop de ijscake). Smelt de chocolade samen met de boter in een kom boven een pan met licht kokend water. Roer goed door en zet even opzij.
  3. Gebruik je een cake die je gekocht hebt? Kijk dan eerst of hij in de vorm past en snijd hem eventueel een beetje bij. Snijd vervolgens je cake over de lengte in drie plakken. Ik vond dit het makkelijkst gaan met een broodmes. Plaats één plak op de bodem van je cakevorm en druk goed aan. Schep de helft van het ijs er bovenop en spreid goed en gelijkmatig uit met de achterkant van je lepel. Neem de mini Snickers die je klein hebt gehakt en strooi ze er overheen. Duw ze een beetje in het ijs.
  4. Plaats de tweede plak cake bovenop het ijs en besmeer ook goed met de rest van je ijs. Dek af met de laatste plak cake en druk voorzichtig een beetje aan.
  5. Verdeel de gesmolten chocolade over de ijscake en versier hem met de overgebleven mini Snickers plakjes en de pinda’s.
  6. Plaats de Snickers ijscake minimaal 30 minuten in de vriezer en haal hem er even van tevoren uit, zodat je hem in plakken kunt snijden.

Eet smakelijk!
Wat is jullie favoriete chocolade snoepgoed?

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *