Heerlijke romige soep met gepofte knoflook. Knoflooksoep dus, dat klinkt misschien raar, maar dat valt hartstikke mee. Uiensoep is toch ook ontzettend lekker? Door het poffen krijgt de knoflook een heerlijke zachte, bijna zoete smaak. Het is dus echt niet alsof je knoflooksaus aan het eten bent, maar je moet natuurlijk wel van knoflook houden.
Dit recept is niet alleen budgetproof (want wat kost een bol met knoflook nou?) en vegan, maar ook koolhydraatarm en keto. Deze soep is heerlijk met een stuk brood om in de soep te dopen, maar mocht je op je koolhydraten letten, dan kun je ook een koolhydraatarm brood bakken, zoals dit koolhydraatarme brood van de Foodsisters.
Gepofte knoflook
Knoflook poffen is ontzettend simpel. Je hoeft de tenen niet eens te pellen. Je snijd de kop eraf, besprenkelt de tenen met olie en zout en gooit ze in de oven. Tijdens het poffen verandert de scherpe en harde knoflook in een heerlijke boterige en aardse versie, die ook nog eens smeerbaar is. Pof gerust een extra bol met knoflook om te verwerken in bijvoorbeeld hummus of kruidenboter! Jum!
Het eten van knoflook heeft ook gezondheidsvoordelen. Hoewel je het beste effect bereikt met rauwe knoflook, krijg je met dit recept natuurlijk wel lekker veel knoflook binnen!
Stinkt dat, knoflooksoep?
Valt ontzettend mee. Doordat de knoflook wordt geroosterd en gepoft, gaat het scherpe er helemaal vanaf.
Pin deze Soep met gepofte knoflook (knoflooksoep)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.