Spaans gehaktbrood met een heerlijke tomatensaus brengt de zon in huis. Het recept voor dit heerlijke gehaktbrood is geïnspireerd op de bekende en geliefde tapas klassieker albondigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus.
Spaans gehaktbrood voor Meatloaf lovers
Bij Flying Foodie zijn we gek op gehaktbrood en jullie ook. Heerlijk als onderdeel van een warme maaltijd, maar ook (en misschien vind ik dat nog wel het lekkerste) heerlijk de volgende dag op een broodje. Het zijn niet voor niets onze populairste recepten. Eerder deelden we al recepten voor:
De Mexicaanse versie heeft heerlijke stukjes chorizo, mais, paprika en de Indonesische versie bijvoorbeeld ketjap, ei en natuurlijk een heerlijke pindasaus topping.
Koolhydraatarm gehaktbrood
Dit recept voor Spaans gehaktbrood is koolhydraatarm. Het grootste gedeelte van de aanwezige koolhydraten komen uit de tomatensaus. Het is belangrijk (eigenlijk ook als je niet koolhydraatarm eet) om goed te kijken naar de tomatenpulp die je gebruikt. Ik gebruik zelf polpa van Mutti, deze is namelijk suikervrij. Helaas wordt er vaak van alles toegevoegd. Laat je de saus weg, dan zou ik de paprikapoeder van de saus toevoegen aan het gehakt, want zonder de saus kan het wel wat extra’s gebruiken!
Pin dit Spaanse gehaktbrood met tomatensaus
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.