Heerlijk Spaans mosselpannetje met chorizo

Deel met vrienden en familie

Dit recept voor een Spaans mosselpannetje met chorizo zorgt niet alleen voor heerlijke mossels, maar ook nog eens voor een fantastische saus. De combinatie van zeevruchten met vlees klinkt misschien een beetje vreemd, maar geloof mij, als je het geproefd hebt snap je het helemaal.

Spaanse mossels met chorizo

Mossels schoonmaken

Het schoonmaken en verwijderen van dode mossels is een zeer belangrijke stap bij het maken van mossels. Het laatste wat je wilt is namelijk ziek worden, nadat je hebt genoten van een heerlijk mosselpannetje. Vroeger schrok mij dit nogal af, maar eigenlijk is het een heel simpel klusje.

In dit filmpje wordt het heel goed uitgelegd:

Ingrediënten Spaans mosselpannetje

1,5 kg mossels
1 rode paprika
130 gr chorizo
1 ui
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
200 ml witte wijn
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1 bakje cherrytomaten

optioneel, maar wel heel lekker: verse peterselie

Bereiding

Maak de mossels goed schoon, zoals hierboven wordt uitgelegd. Terwijl de mossels in het zoute water liggen kun je verder gaan met de rest.

  1. Snijd de rode paprika, chorizo, ui en teentjes knoflook grof in stuken. Plaats in een keukenmachine en maal goed fijn. Voeg de olijfolie toe en mix nog heel kort door.
  2. Fruit dit mengsel in een grote pan, waar straks ook de mossels in passen, ongeveer 5 minuten. Voeg tomatenpuree en witte wijn toe en meng goed door. Laat dit lekker pruttelen terwijl je verder gaat met het schoonmaken van de mossels.
    pssst, hou je van een beetje pit? Voeg dan een beetje chilipoeder toe!
  3. Snijd de cherrytomaten doormidden en doe deze samen met de mossels in de pan. Roer goed door en plaats de deksel op de pan.
  4. Laat dit 3 tot 4 minuten op de warmtebron staan of tot alle mossels open zijn.
  5. Snipper wat verse peterselie en strooi dit over de mossels!

Serveer je Spaanse mosselpannetje met een flinke snee rustiek brood, zodat je er lekker alle saus mee op kunt deppen. Hmmm, ik krijg nu alweer trek!

Spaans mosselpannetje met chorizo

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close