Spaanse knoflookgarnalen

Spaanse knoflookgarnalen spatten uit elkaar van smaak, en dan hebben we het nog niet eens gehad over die heerlijke saus! Met dit eenvoudige en authentieke gamba’s al ajillo recept maak je de lekkerste Spaanse knoflookgarnalen én het is het ook nog eens klaar in 10 minuten!

Spaanse knoflookgarnalen

Spaanse knoflookgarnalen staan bekend om hun lekkere structuur, de goede saus met veel knoflook en een klein vleugje pit. Liever helemaal niet pittig? Laat dan de chili weg. Kun je geen verse Spaanse chili’s krijgen of smaken ze naar paprika? Een snufje cayennepeper doet de truc ook. niet zo’n zin in (veel) knoflook? Meteen een ander recept zoeken, want zonder knoflook blijft er van dit gerecht helemaal niets over. Veel knoflook is een must! Zeker een teentje per persoon.

Kies ook zeker voor rauwe garnalen, die kun je herkennen doordat ze nog grijzig en transparant zijn en nog niet roze. Als je met voorgegaarde garnalen aan de gang gaat, worden ze té gaar en zit jij met taaie garnalen opgescheept.

Gambas al ajillo

Dit gerechtje is voor mij echt een onderdeel van een heerlijke avond vol Spaase tapas. Wat dacht je van Patatas BravasAlbondigas, gebakken chorizo en een goed glas heerlijke sangria?

Het allerlekkerste vind ik het om bij de garnalen een stuk stevig brood bij te serveren. Dan kun je je brood in de knoflooksaus dopen en dat is misschien wel het lekkerste van het hele gerecht!

Spaanse knoflookgarnalen

Spaanse knoflookgarnalen spatten uit elkaar van smaak, en dan hebben we het nog niet eens gehad over die heerlijke saus! Met dit eenvoudige en authentieke gamba's al ajillo recept maak je de lekkerste Spaanse knoflookgarnalen én het is het ook nog eens klaar in 10 minuten!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gr garnalen rauw, ontdooid en gepeld
  • 5 tenen knoflook
  • olijfolie flinke scheut
  • 1 scheut droge sherry of citroensap
  • 20 gr roomboter

Optioneel

  • 1 rode chili
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Snijd de knoflook fijn. Het liefst met een mes, een pers maakt de knoflook te fijn en komen er voor dit recept teveel sappen vrij.
  • Bedek je koekenpan met een laagje olijfolie en verwarm samen met de knoflook (en chili als je die gebruikt) zachtjes, tot de knoflook begint te sissen.
  • Voeg de garnalen toe en schep goed om.
  • Blus af met sherry of een kneep citroensap, zodra het weer begint te sissen.
  • Bak tot de garnalen allemaal roze en gaar zijn. Niet veel langer, want dan worden ze taai.
  • Roer er boter en eventueel wat verse peterselie doorheen en serveer direct!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, tapas
Keuken: Mediterraans, Spaans
Trefwoord: garnalen, knoflook, tapas

Pin deze Spaanse knoflook garnalen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Spaanse knoflook garnalen

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close