Spaanse stoofpot met chorizo; lekker winters

Deel met vrienden en familie

Deze Spaanse stoofpot met chorizo is heerlijk kruidig, goed vullend en eigenlijk alles wat je in een gerecht zoekt, wanneer het buiten winters is. En extra fijn: je huis ruikt heerlijk tijdens het koken!

Deze heerlijke Spaanse stoofpot bevat een hele hoop heerlijke groentes. Eet je liever geen zoete aardappel? Vervang deze dan met ‘normale’ kruimige aardappels of met extra wortels.

Spaanse stoofpot met chorizo

Ingrediënten Spaanse stoofpot met chorizo

Hoofdgerecht voor 3-4 personen

1 chorizo worst (150 – 250 gr)
1 rode paprika
400 – 500 gr zoete aardappel (gewogen voor het schillen)
2 wortels
1 courgette
1 rode ui
2 teentjes knoflook
500ml boullion
0,5 citroen
0.5 theelepel cayennepeper (of meer naar smaak)

Overige benodigdheden: Braadpan of hapjespan met deksel

Bereiding

  1. Begin met de voorbereiding. Was alle groentes en schil de zoete aardappels en wortels. Snijd de chorizo in dikke plakken, de rode paprika in grove stukken, wortels in plakjes van 2 cm, courgettes en rode ui in halve ringen en de zoete aardappels in blokjes. Plet de teentjes knoflook met de zijkant van je mes. Het mag allemaal een beetje grof blijven, anders verdwijnt het allemaal in de stoofpot.
  2. Verwarm je pan op middelhoog vuur en bak hier de chorizo in. Bakt je chorizo aan? Voeg dan een klein scheutje olie toe.
  3. Zodra het vet uit de chorizo begint te lopen voeg je de rode ui, wortel, zoete aardappel, geplette teentjes knoflook, de paprika en cayennepeper toe. Roer door en bak dit zo’n 2 tot 3 minuten mee. De courgette dus nog niet!
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt roer je het nog eens goed door en zet je het vuur lager, zodat het nog net pruttelt. Laat 10 minuten zo pruttelen, met de deksel op de pan.
  5. Voeg de courgette en wat citroensap van een halve citroen toe, roer door en laat het nog 10 minuten (met deksel) pruttelen.
  6. Haal de deksel van de pan, roer goed door en zet het vuur nog even hoog, tot de saus de juiste dikke heeft gekregen.

Heerlijk nu het buiten weer wat kouder wordt!

Pin deze Spaanse stoofpot met chorizo!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Recept voor winterse Spaanse stoofpot met Chorizo

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close