Spaanse Traybake met Kip en Chorizo

Deel met vrienden en familie

Spaanse traybake met kip en chorizo is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Alles wat je nodig hebt, gaat in één keer de bakplaat op! Met de chorizo, malse kip en een mix van kleurrijke groenten, zet je in no-time een smaakvolle maaltijd op tafel. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook een echte smaakbom. Wij gaan deze keer voor aardappels bij onze traybake, maar we geven je ook tips voor een nog makkelijkere en koolhydraatarme bereiding. 

Spaanse traybake met kip en chorizo

Soms heb je geen tijd of zin om lang in de keuken te staan. Deze (en andere) traybakes zijn dan ideaal. De verschillende kleuren paprika geven het een vrolijke kleur en de chorizo zorgt voor een extra smaak-boost. Fan geworden van traybakes na dit recept? Probeer dan ook eens:

Aardappeltjes op de bakplaat

Voor deze Spaanse traybake is het natuurlijk het allerlekkerst om zelf je krieltjes even voor te koken en uit te laten stomen, voordat je ze in de oven doet. Maar laten we eerlijk zijn, een traybake moet vooral makkelijk en snel zijn. Geen zin om krieltjes voor te koken? Geen stress! Je kunt ook kant-en-klare aardappelpartjes uit de koeling of vriezer gebruiken!

Wil je het nóg eenvoudiger hebben of liever de koolhydraten skippen? Laat de aardappels weg en serveer de Spaanse traybake met een lekker stuk rustiek brood of koolhydraatarme wraps.

Spaanse traybake met kip en chorizo

Spaanse traybake met kip en chorizo is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Alles wat je nodig hebt, gaat in één keer de bakplaat op! Met de chorizo, malse kip en een mix van kleurrijke groenten, zet je in no-time een smaakvolle maaltijd op tafel. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook een echte smaakbom. Wij gaan deze keer voor aardappels bij onze traybake, maar we geven je ook tips voor een nog makkelijkere en koolhydraatarme bereiding. 
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.5 theelepel oregano
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 3 stuks paprika gemengde kleuren
  • 100 gr chorizo
  • 300 gr krieltjes voorgekookt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Meng de kruiden met de olie en smeer dit uit op de bakplaat. Wentel de kippendijen er doorheen.
    4 kippendijen, 1 eetlepel olijfolie, 0.5 theelepel oregano, 0.5 theelepel knoflookpoeder, 0.5 theelepel paprikapoeder, 1 snuf zout, 1 snuf peper
  • Snijd de paprika's in dunne repen, snijd de chorizo in plakken en halveer de krieltjes. Schep dit bij de kip op de plaat en schep een paar keer om. Zorg dat er niets bovenop de kip ligt.
    3 stuks paprika, 100 gr chorizo, 300 gr krieltjes
  • Bak in het midden van de oven, tot de kip gaar is ongeveer 20 tot 25 minuten.
Auteur: Mariska
calorieën: 369kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Spaans
Trefwoord: kippendijen, traybake

Nutrition

Calorieën: 369kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 13g | Fat: 19g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 33mg | Sodium: 209mg | Potassium: 894mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 933IU | Vitamin C: 39mg | Calcium: 38mg | Iron: 3mg

Pin dit recept voor Spaanse traybake met kip en chorizo!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Spaanse traybake met kip, chorizo en lekker veel paprika

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close