Spaghetti met Gehaktballetjes

Deel met vrienden en familie

Zin in een echte familietopper? Dit recept voor Spaghetti met Gehaktballetjes in tomatensaus is een klassieker die altijd goed scoort. De gehaktballetjes in tomatensaus zijn heerlijk zacht en perfect gekruid, terwijl de pasta de saus prachtig opneemt. Deze heerlijke pastamaaltijd is snel klaar en valt gegarandeerd in de smaak bij jong en oud. Een pastagerecht dat iedere keer weer zorgt voor een klein feestje tijdens het avondeten.

Recept Spaghetti met Gehaktballetjes

Heerlijke sliertjes spaghetti bedekt met een goede rode saus en lekkere gehaktballen. We hebben het denk ik allemaal wel een keer voorbij zien komen in een film of animatie. Dat zorgt er denk ik ook voor dat dit klassieke pastagerecht bij alle leeftijden wel een lach op het gezicht tovert. Het is geen klassiek Italiaans pastarecept, maar meer Italiaans-Amerikaans, net zoals bijvoorbeeld Italian Beef SandwichChicken Piccata en Mac & Cheese.

Gehaktballetjes in tomatensaus met pasta

Gehaktballetjes in tomatensaus

Anders dan bij gewone gehaktballetjes in tomatensaus maak ik de balletjes voor dit pastarecept nog kleiner. Het is even wat meer werk tijdens het draaien van de mini balletjes, maar zeker de moeite waard. Je hoeft de balletjes tijdens het eten niet te snijden en werkt ze zo samen met een hap pasta naar binnen! En zo vind je natuurlijk ook nóg meer gehaktballetjes in spaghetti.

De kruiden houden we simpel, gewoon wat peper en peterselie. Met Parmezaanse kaas en ansjovis zorgen we ervoor dat ze lekker hartig worden. Geen fan van ansjovis? Laat het dan gewoon weg.

Spaghetti met Gehaktballetjes

Zin in een echte familietopper? Dit recept voor Spaghetti met Gehaktballetjes in tomatensaus is een klassieker die altijd goed scoort. De gehaktballetjes in tomatensaus zijn heerlijk zacht en perfect gekruid, terwijl de pasta de saus prachtig opneemt. Deze heerlijke pastamaaltijd is snel klaar en valt gegarandeerd in de smaak bij jong en oud. Een pastagerecht dat iedere keer weer zorgt voor een klein feestje tijdens het avondeten.
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Kookgerei

  • NutriBullet, staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine ui
  • 2 kleine ansjovis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel verse peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas fijngeraspt
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Voor de saus

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 anjovis

voor de pasta

  • 300 gr spaghetti
  • zout

Instructies

  • Maal ei, ui, knoflook en optioneel ansjovis fijn tot een papje, bijvoorbeeld in een NutriBullet. Meng het papje door het gehakt, samen met de rest van de ingrediënten en draai er kleine balletjes van. 
    500 gr gehakt, 1 ei, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel verse peterselie, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, zout, peper, 2 kleine ansjovis
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de ballen rondom bruin. Zet het vuur daarna zachter en schep de balletjes eruit. Leg apart. Let op! Maak de pan niet schoon.
    olijfolie
  • Fruit nu eerst een uitje, gevolgd door de knoflook en optioneel ansjovis. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door. Laat lekker pruttelen en voeg de gehaktballetjes weer toe. Laat zo 15 minuten pruttelen.
    1 teentje knoflook, 1 ui, 1 takje rozemarijn, 400 gr tomatenblokjes, 1 theelepel suiker, 1 anjovis
  • Kook de spaghetti zoals aangeven op de verpakking 'al dente' in een pan met ruim kokend en goed gezouten water.
    300 gr spaghetti, zout
  • Verwijder het takje rozemarijn uit je saus. Schep de pasta bij de saus met aanhangend vocht en schep goed door, voeg eventueel wat extra pastawater toe aan de saus. Smullen maar!
Author: Mariska
Calories: 682kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: pasta

Nutrition

Calorieën: 682kcal | Carbohydrates: 68g | Protein: 36g | Fat: 29g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 132mg | Sodium: 333mg | Potassium: 884mg | Fiber: 5g | Sugar: 9g | Vitamin A: 290IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 105mg | Iron: 5mg

Pin dit recept voor Spaghetti met Gehaktballetjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Klassieke pasta: spaghetti met gehaktballetjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close