Spaghetti Taart (pasta frittata)

Deel met vrienden en familie

Spaghetti Taart! Hoe leuk klinkt dat? Spoiler, het is ook nog eens super lekker. Maak in een handomdraai van je restjes spaghetti een hartige taart.

Deze keer mag ik voor de foodblogswap koken van Deb’s Bakery & Kitchen. Ik volg Deb al een tijdje op Instagram en dan is het natuurlijk nog leuker om van iemands blog te gaan koken.

Op haar leuke blog staan onwijs veel lekkere recepten. Hoewel er heel veel zoete recepten te vinden zijn, had ik trek in wat hartigs. De Spaghetti nestjes vielen mij op. Ik besloot er een Spaghetti Taart van te maken.

spaghetti taart

Het idee van het recept is dat je gebruik maakt van pasta die je over hebt. Eerlijk is eerlijk, bij mij blijft er nooit veel pasta over. De meesten kunnen zich niet beheersen en scheppen gerust een tweede bord op. Dus zelfs als ik extra maak, gaat het vaak gewoon op. Mijn recept gaat er dan ook vanuit dat je geen pasta over hebt, maar van scratch begint… Uiteraard kun je gewoon je overbleven pasta gebruiken!

Ingrediënten Spaghetti Taart

Voor 4-5 personen

400 g spaghetti
225 – 450 ml pastasaus naar keuze
200 – 250 gr spekjes
1 teentje knoflook
3 eieren (middelgroot)
1 zakje kleine mozzarella balletjes
100 gr belegen of Parmezaanse kaas
1 bosje bascillicum

Optionele extra’s
rucola
kerstomaatjes
extra vergin olijfolie
balsamico

Bereiding Spaghetti Taart

  1. Zet een pan met ruim water en zout op voor de pasta. Kook de pasta ‘al dente’. Kijk voor de juiste bereidingstijd goed op de verpakking van de pasta. Kook de pasta zeker niet te lang.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een taartvorm in met bijvoorbeeld olie of gebruik bakpapier.
  3. Bak de spekjes uit, zodra het vet goed los gekomen is, voeg je de knoflook toe. Zodra de spekjes lekker gebakken zijn, voeg je de pastasaus toe. Roer goed door en haal van het vuur.
  4. Giet de spaghetti af en roer de saus met spekjes er doorheen. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en scheur deze grof boven de pan. Giet de mozzarella balletjes af en deze mogen er ook bij. Tenslotte roeren we de eieren los en voegen deze ook toe.
  5. Roer alles goed door. Giet het mengsel voorzichtig in je vorm en bak deze zo’n 30 minuten in de oven.
  6. Na dertig minuten haal je de spaghettitaart uit de oven en strooi je er de overige 100 g kaas overheen. Plaats de taart nog zo’n 10 minuten in oven of totdat de toplaag knapperig is geworden.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Vanavond deze taart geprobeerd…
    Idd makkelijk om te maken, met eigenlijk best wat producten die ik gewoon al in huis had.
    Was heerlijk! Echt een aanrader.

    1. Je bent er snel bij Yvette 😀 ! Top dat hij goed gesmaakt heeft.

  2. Hmmm echt heel lekker! Ik heb ook weleens een spaghetti taart gemaakt, goed plan!

    1. Dankjewel Daisy 🙂 Altijd leuk om te horen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close