Sparkly Cocktail met perzik & tijm

Deel met vrienden en familie

Sparkly cocktail met perzik en tijm
Sparkly Cocktail met perzik & tijm is een cocktail die ik bedacht tijdens een wijnproeverij in Benidorm. Meteen toen ik hem proefde, kwamen de smaken van perzik en tijm bij mij naar boven. Ik nam een fles mee en ging thuis meteen aan de slag. De smaak mag er zeker wezen en daarom deel ik het recept met jullie.

Zelf nam ik de fles mee uit Bodegas Bocopa in de buurt van Benidorm, maar hij is ook gewoon in Nederland te koop! Gelukkig ook maar, anders hadden jullie waarschijnlijk veel minder aan het recept gehad. Mocht je toch niet aan Marina Espumante kunnen komen, maar wel graag deze cocktail willen proberen, ga dan voor een niet al te droge Cava op Prosecco.

Bij Bodegas Bocopa kregen we behalve allemaal lekkere wijnen om te proeven ook te zien hoe de wijn getest, gebotteld en verpakt wordt. Best een interessant proces!

Sparkly Cocktail met perzik & tijm

voor 8 champagne glaasjes
IJsklontjes
2 à 3 perzikken (ik gebruikte wilde perzikken)
8 takjes tijm
1 fles Marina Espumante
8 eetlepels Peachtree

Sparkly Cocktail met perzik & tijm

  1. Was de perzikken goed, ontdoe ze van hun pit en snijd ze in kleine blokjes.Vul elk glas met ijsklontjes en stukjes perzik.
  2. Giet in elk glas ongeveer één eetlepel Peachtree en top vervolgens af met Marina Espumante. Wrijf de tijm zachtjes tussen je handen, zodat de geur vrij komt en steek in elk glas een takje bij.

Proost! Heerlijk als aperitief voor een lekkere barbeque. Op naar een (hopelijk) zonnige zomer :)!

Wat is jouw favoriete sparkly cocktail?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lekker en super leuk recept! Nu heb ik spijt dat ik niet meer flesjes wijn heb meegenomen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close