Zet de warme chocolademelk maar vast klaar: we gaan appelflappen met amandelspijs en speculaaskruiden maken. Dit zijn natuurlijk heerlijke Sinterklaas hapjes, maar ook wanneer de goedheiligman weer uit het land is vertrokken is kun je deze nog gewoon op tafel zetten. Doen we niet moeilijk over, toch?
Speculaas appelflappen met amandelspijs
Als je denkt dat gewone appelflappen niet lekkerder kunnen, moet je echt deze versie met amandelspijs proberen. De overtreffende trap van de appelflap. Het allerlekkerste worden ze wanneer je zelf ook het spijs maakt.
Door het zoete van het spijs kun je heerlijke friszure appeltjes gebruiken, die je bijvoorbeeld zelf geplukt hebt. Is er iets zoeter dan gezellig samen appels plukken en hier vervolgens flapjes van te maken? Een mok heerlijke warme chocolademelk met slagroom erbij en het feest is compleet.
Krijg je niet al je appelflappen in één keer op, met 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden krijg je ze zo weer heerlijk warm en knapperig!
Meer najaarsrecepten
Appelflappen met amandelspijs en speculaaskruiden schreeuwen natuurlijk herfst: het seizoen waarin de appels rijp zijn en we allemaal behoefte hebben aan iets warms. Andere lekkere recepten voor het najaar zijn bijvoorbeeld:
- Vliegensvlugge trifle met speculoosmousse
- Paddenstoelen risotto met tijm
- Pompoen bananenbrood met speculaaskruiden
- Fantastische paddenstoelen pasta
- Herfst hangop met stoofpeer en pepernoten

Appelflappen met amandelspijs en speculaaskruiden
Equipment
- Oven
- Bakpapier
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 300 gram amandelspijs zie notitie
- 3 appels
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden ook wel koekkruiden genoemd
Extra
- suiker
- 1 ei los geklopt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, op de hete lucht stand en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng met suiker en speculaaskruiden.
- Leg de plakjes bladerdeeg klaar met een punt naar beneden op een werkblad. Leg op de linkerhelft van ieder plakje bladerdeeg amandelspijs, maar houd de randen vrij.
- Verdeel de appeltjes vervolgens over het spijs. Vouw de plakjes bladerdeeg nu dicht tot een driehoek en druk de randen aan. Probeer er eerst 1 om te kijken hoeveel vulling er in een flap past, je wilt ze al snel te vol maken.
- Besmeer de flappen eventueel met wat losgeklopt ei en besprenkel met een klein beetje suiker. Leg de appelflappen nu op je bakpapier.
- Bak de flappen in het midden van de oven in 20-25 goudbruin
Notities
Pin deze Appelflappen met amandelspijs en speculaaskruiden!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.