Wie zoet is krijgt lekkers! In dit geval heerlijke Speculaas Brownies. Want zeg nou zelf, speculaas en chocolade zijn toch een heerlijke combinatie?!
Heerlijke smeuïge brownies met een vleug speculaas. Zodra je hem in de oven zet, begint je huis zich te vullen met heerlijke warme geuren. Onweerstaanbaar gewoon. Lekker voor de dagen rond Sinterklaas en lang daarna! Speculaas is namelijk ook heel erg lekker in januari, februari en maart 😉 Ga jij ze ook maken?
Toch geen trek in brownies? We hebben nog meer zoete recepten voor je en zelfs ook speciale Sinterklaasrecepten! Vooral onze magische vanille taart met drie lagen is erg populair op het moment 🙂
Goed, terug naar de Speculaas Brownies. In dit recept maak ik zowel gebruik van speculaaskoekjes, als smeerbare speculaas spread (of speculoos, zoals onze zuiderburen zeggen).
Benodigdheden Speculaas Brownies
voor 10 à 12 brownies
100 gr smeerbare speculoos
100 gr pure chocolade
100 gr basterdsuiker (licht bruin)
2 eieren
50 gr zelfrijzend bakmeel
8 speculaaskoekjes
1 flinke eetlepel speculoos voor de topping
Bereiding Speculaas Brownies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en plaats deze samen met de speculoos en basterdsuiker in een grote kom. Verwarm deze ‘au bain-marie’, totdat alles goed gesmolten is.
- Roer vervolgens de eieren er met een spatel één voor één doorheen. Als dit allemaal goed gemengd is, doe je hetzelfde met het bakmeel.
- Verkruimel de speculaaskoekjes grof en meng deze door het brownie beslag.
- Plaats een bakpapiertje op de bodem van je brownie bakvorm en verdeel het brownie beslag erin. Smelt een flinke eetlepel speculoos en sprenkel deze over de brownie.
- Bak de Speculaas Brownie in ongeveer 20 à 25 minuten, tot de bovenkant een mooi korstje heeft, maar de binnenkant nog net niet gaar is.
- Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem uit zijn vorm haalt en in stukjes snijdt.
Eet smakelijk!
Mmm, lijkt me ontzettend lekker zeg, die combinatie tussen chocolade en speculaas!
Oh deze lijken me echt heel erg lekker! Ik ben sowieso al een brownie én speculaas fan, dus deze combinatie is echt ideaal
Als je brownie en speculaas fan bent dan is deze combinatie zeker wat voor jou! Het beste van beide in één 😉
Ik heb ze gemaakt en ze waren een groot succes! Echter, het was wel wat weinig beslag voor een standaard brownie bakblik (28×18), dus ze waren nu vrij laag en minder smeuïg dan gehoopt. Misschien toch handig om de afmetingen van de gebruikte bakvorm erbij te zetten. Verder was het superlekker, bedankt voor dit recept!
Goede tip, ik zal hier beter op gaan letten. Ik doe dit al bij mijn nieuwere recepten, maar zal gaan kijken of ik dit ook voor mijn oudere recepten kan toevoegen.
Ik heb ze gemaakt met pindakaas en jouw speculaaskruidenrecept en dan zonder suiker. (Had geen speculoospasta, net de kruiden gemaakt en zocht een recept om er iets mee te maken) Ook echt heerlijk! Het zout in pindakaas maakt het ook net lekker
Wat creatief opgelost Lisette, klinkt als een heerlijke variatie.