Speculaas Chocolate Chip Cookies

Deel met vrienden en familie

Speculaas Chocolate Chip Cookies hebben die perfecte balans tussen zoet, zout en kruidig waardoor je er geen genoeg van krijgt. Ja, het klinkt misschien als een gekke niet-traditionele combinatie, maar wacht maar tot je het proeft! Chocolade pepernoten zijn immers ook gigantisch lekker.

Speculaas Chocolate Chip Cookies

Ik ben gek op speculaas en gek op chocolate chip cookies, dus waarom combineren we ze niet? Deze koekjes kun je meer zien als een chocolate chip cookie met speculaas, dan als een speculaasje met chocoladestukjes – als je begrijpt wat ik bedoel, en anders proef je het wel na het bakken 😉

Speculaas Chocolate Chip Cookies

Laat het koekdeeg rusten

Hoe langer je het koekdeeg met speculaaskruiden in de koelkast laat rusten, hoe sterker de speculaassmaak zich ontwikkelt en hoe beter de structuur van de koekjes zal zijn. Je kunt het deeg tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Daarnaast is invriezen ook een uitstekende optie; je kunt het deeg direct uit de vriezer bakken, hoewel het dan 2 tot 3 minuten langer duurt voor je koekjes klaar zijn.

Ik schep meestal na het mixen van het koekdeeg met een ijsschep mijn bolletjes op een plaatje met een bakpapiertje. Deze schuif ik dan zo in de koelkast. Kun je ondertussen verder met het maken van andere Sinterklaastraktaties. Zodra je klaar bent om je Speculaas Chocolate Chip Cookies te bakken, leg je de bolletjes eenvoudig op een bakplaat.

Speculaas Chocolate Chip Cookies

Speculaas Chocolate Chip Cookies hebben die perfecte balans tussen zoet, zout en kruidig waardoor je er geen genoeg van krijgt. Ja, het klinkt misschien als een gekke niet-traditionele combinatie, maar wacht maar tot je het proeft! Chocolade pepernoten zijn immers ook gigantisch lekker.
Porties 8 koeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 110 gr boter ongezouten
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 170 gr bloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 125 gr kristalsuiker
  • 75 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 groot ei
  • 75 gr chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de boter in een steelpan tot deze bruin begint te worden.
    110 gr boter
  • Giet in een aparte kom, zodat het alvast een beetje kan afkoelen en roer de speculaaskruiden er goed doorheen. Zet apart.
    2 theelepels speculaaskruiden
  • Meng in een kom bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar.
    170 gr bloem, 0.5 theelepel bakpoeder, 0.25 theelepel zout
  • In een andere (grotere) kom mengen we eerst de twee soorten suiker, vanille-extract en speculaas-boter door elkaar, gevolgd door je ei. Mix met een hand- of standmixer tot het mooi luchtig en lichtbruin is geworden. Zeker 5 minuten op hoge snelheid.
    125 gr kristalsuiker, 75 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel vanille-extract, 1 groot ei
  • Spatel nu rustig je bloemmix er doorheen. Als je nog maar een klein beetje wit van de bloem ziet, mogen de chocolade chips er doorheen.
    75 gr chocolate chips
  • Schep met een ijsschep 8 bolletjes en leg deze minimaal een uur in de koelkast om te rusten. Mag ook langer, is meestal nog lekkerder ook!
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 11-13 minuten, tot de randjes licht goudbruin zijn.
  • Laat minimaal 5 minuten op de bakplaats rusten, voordat je ze op een afkoelrek schept.

Notities

Zijn jouw speculaaskruiden van vorig jaar en ruiken ze heel zwakjes? Dan kan het zijn dat je 3 theelepels in plaats van 2 moet gebruiken, voor een goede speculaassmaak.
Auteur: Mariska
calorieën: 320kcal
Gang: koek, Snack, Zoetigheid
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: chocolade, koekjes, sinterklaas, speculaas

Nutrition

Calorieën: 320kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 2g | Fat: 14g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 192mg | Potassium: 66mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 344IU | Calcium: 36mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Speculaas Chocolate Chip Cookies!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Speculaas Chocolate Chip Cookies

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close