Speculaas Chocolate Chip Cookies hebben die perfecte balans tussen zoet, zout en kruidig waardoor je er geen genoeg van krijgt. Ja, het klinkt misschien als een gekke niet-traditionele combinatie, maar wacht maar tot je het proeft! Chocolade pepernoten zijn immers ook gigantisch lekker.
Speculaas Chocolate Chip Cookies
Ik ben gek op speculaas en gek op chocolate chip cookies, dus waarom combineren we ze niet? Deze koekjes kun je meer zien als een chocolate chip cookie met speculaas, dan als een speculaasje met chocoladestukjes – als je begrijpt wat ik bedoel, en anders proef je het wel na het bakken 😉
Laat het koekdeeg rusten
Hoe langer je het koekdeeg met speculaaskruiden in de koelkast laat rusten, hoe sterker de speculaassmaak zich ontwikkelt en hoe beter de structuur van de koekjes zal zijn. Je kunt het deeg tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren. Daarnaast is invriezen ook een uitstekende optie; je kunt het deeg direct uit de vriezer bakken, hoewel het dan 2 tot 3 minuten langer duurt voor je koekjes klaar zijn.
Ik schep meestal na het mixen van het koekdeeg met een ijsschep mijn bolletjes op een plaatje met een bakpapiertje. Deze schuif ik dan zo in de koelkast. Kun je ondertussen verder met het maken van andere Sinterklaastraktaties. Zodra je klaar bent om je Speculaas Chocolate Chip Cookies te bakken, leg je de bolletjes eenvoudig op een bakplaat.
Pin dit recept voor Speculaas Chocolate Chip Cookies!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.