Speculaas Cupcakes

Recept Speculaas Cupcakes

Tijdens mijn bezoek aan Gent at ik een heerlijke speculaas cupcake bij Julies House. Ze waren zo lekker dat ik ze zelf ook wilde maken. En na een aantal pogingen ben ik tot dit recept gekomen. Ze zijn niet precies hetzelfde, maar wel minimaal net zo lekker šŸ˜‰

Het fijne van dit beslag is dat het een roerbeslag is en je het dus alleen door hoeft te roeren. Geen elektrische mixer of enorme spierballen nodig om deze heerlijke cupcakes te maken!

Benodigdheden 10 a 12 Speculaas Cupcakes

2 middelgrote eieren
150 gram witte basterdsuiker
2 a 3 eetlepels speculaaskruiden (of koekkruiden)
250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
snufje (zee)zout
175 gram griekse yoghurt
100 ml zonnebloemolie
10 a 12 cupcake papiertjes

Bereiding Speculaas Cupcakes

  1. ā€ØBegin met het voorwarmen van de oven op 200 graden Celsius en vul je muffinpan met de cupcake papiertjes.
  2. Meng alle droge ingrediƫnten (suiker, speculaaskruiden, zout en zelfrijzend bakmeel) doorelkaar.
  3. Meng de eieren door het mengel.
  4. In een andere kom meng je de yoghurt met de zonnebloemolie door elkaar. VoegĀ dit mengel beetje bij beetjeĀ bij je andere mengsel tot je een heerlijk beslag hebt.
  5. ā€ØVerdeel het mengsel over de 12 vormpjes en bak ze in de oven in 30 minuten goudbruin.

De frosting die je op de foto ziet is eenĀ eenvoudige kaneel-boter frosting. DieĀ heb ik gemaakt door boter op te kloppen met poedersuiker en kaneel. Ik denk dat een toefje slagroom ook heerlijk zou smaken šŸ™‚

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *