Tijdens mijn bezoek aan Gent at ik een heerlijke speculaas cupcake bij Julies House. Ze waren zo lekker dat ik ze zelf ook wilde maken. En na een aantal pogingen ben ik tot dit recept gekomen. Ze zijn niet precies hetzelfde, maar wel minimaal net zo lekker 😉
Het fijne van dit beslag is dat het een roerbeslag is en je het dus alleen door hoeft te roeren. Geen elektrische mixer of enorme spierballen nodig om deze heerlijke cupcakes te maken!
Benodigdheden 10 a 12 Speculaas Cupcakes
2 middelgrote eieren
150 gram witte basterdsuiker
2 a 3 eetlepels speculaaskruiden (of koekkruiden)
250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
snufje (zee)zout
175 gram griekse yoghurt
100 ml zonnebloemolie
10 a 12 cupcake papiertjes
Bereiding Speculaas Cupcakes
- Begin met het voorwarmen van de oven op 200 graden Celsius en vul je muffinpan met de cupcake papiertjes.
- Meng alle droge ingrediënten (suiker, speculaaskruiden, zout en zelfrijzend bakmeel) doorelkaar.
- Meng de eieren door het mengel.
- In een andere kom meng je de yoghurt met de zonnebloemolie door elkaar. Voeg dit mengel beetje bij beetje bij je andere mengsel tot je een heerlijk beslag hebt.
- Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes en bak ze in de oven in 30 minuten goudbruin.
De frosting die je op de foto ziet is een eenvoudige kaneel-boter frosting. Die heb ik gemaakt door boter op te kloppen met poedersuiker en kaneel. Ik denk dat een toefje slagroom ook heerlijk zou smaken 🙂
Jeetje dat ziet er echt onwijs lekker uit!
Ze zijn minimaal net zo lekker als ze er uit zien. Ik heb ze op meerdere vrienden uitgeprobeerd 🙂
Oh wauw! Die zien er echt prachtig uit, goed gelukt zeg.
Dankje! Ze smaken ook nog eens super lekker.