Speculaas Milkshake

Speculaas Milkshake Sinterklaas
Deze heerlijke Speculaas Milkshake is de perfecte traktatie voor deze periode. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is.. Nou wie stout is maakt gewoon zelf deze heerlijke zoete milkshake!

Een collega van mij vroeg nog: ‘smaakt dat dan niet als een hoop natte koek’? Ik kan je absoluut verzekeren dat dit niet het geval is. Voor de zekerheid heb ik de milkshake getest op iemand die natte koek (je zult hem nooit zijn koekje zien dopen) verschrikkelijk vindt en zelfs hij was heel enthousiast.

De speculaasjes die ik gebruik voor dit recept zijn vrij klein, zoals je op de foto kunt zien, ongeveer 4 x 4cm gok ik. Zijn jouw speculaasjes een stuk groter, begin dan met wat minder speculaasjes. Zelf gebruikte ik er zes.

Speculaas Milkshake

Gang Drankje
Keuken Nederlands
Kooktijd 5 minuten
Totale bereidingstijd 5 minuten
Porties 1
Auteur Mariska

Ingrediënten

  • 3 à 6 speculaasjes
  • 3 scoops kaneelijs
  • 100-150 ml melk
  • geklopte slagroom
  • Extra benodigheden
  • Staafmixer of blender en een vrolijk rietje 🙂

Bereiding

  1. Verkruimel de speculaasjes zo goed mogelijk. Ik doe dit gewoon met de staafmixer, want die gaan we straks toch vies maken. 

  2. Voeg drie bollen kaneelijs toe en 100 ml melk. Blend en mix dit allemaal goed door elkaar. Proef en voeg eventueel wat extra melk toe. 

  3. Giet de Speculaas Milkshake in een glas en top hem af met geklopte slagroom en eventueel nog wat speculaas. Rietje erbij en je bent klaar om te genieten van deze zoete en stoute traktatie.

Wat is jouw favoriete milkshake? Drink jij ze wel eens in de koudere maanden of is het voor jou echt iets voor in de zomer?

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating