Speculaas Muesli

Met deze Speculaas Muesli begin je de ochtend helemaal in de juiste sfeer! Rond sinterklaas word je overspoeld met de meest lekkere, maar vaak vrij ongezonde, recepten. Deze speculaas muesli is een uitzondering. Hij is namelijk suikervrij en schuldvrij en toch geeft hij je écht dat sinterklaas gevoel!

Muesli, het lijkt zo’n gezond product. Helaas zitten de meeste granola’s (ook wel muesli of cruesli genoemd) in de winkel boordevol met suiker. Gelukkig kun je het zelf ook heel makkelijk maken en je hebt helemaal geen rare of ingewikkelde machines nodig.

Recept Speculaas muesli Granola ontbijt

Ingrediënten Speculaas Muesli

125 g havermout
50 g pompoenpitten
50 g pecannoten (grof gehakt)
1 flinke eetlepel speculaas of koekkruiden
2 mandarijnen
1 á 2 eetlepels honing

Bereiding Speculaas Muesli

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de havermout, pompoenpitten, pecannoten en speculaaskruiden goed doorelkaar.
  3. Voeg het sap van 1 mandarijn en de geraspte schil van twee mandarijnen toe aan de mix.
  4. Voeg de honing toe en roer nog eens goed door. Zelf voeg ik één eetlepel honing toe, maar als je meer van zoet houdt, ga dan gerust voor twee.
  5. Verdeel de speculaas muesli over de bakplaat en bak deze in 30 tot 45 minuten mooi goudbruin en knapperig. Schep elke 10 minuten goed om, zodat de noten  mooi gelijkmatig knapperig worden.

Join the Conversation

  1. Oeh, dat klinkt heerlijk. Zo slim om speculaaskruiden toe te voegen aan! Moet ik ook eens proberen 🙂

  2. Super lekker, ben er al een week van aan het smullen. Dankjewel!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close