Speculaaskruiden: homemade het lekkerst!

Speculaas kruiden
Speculaaskruiden, wie kent ze niet! Natuurlijk kun je dat kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is het natuurlijk het allerlekkerst!

Vaak wordt er naar speculaaskruiden ook verwezen als de Nederlandse versie van Pumkpin Spice. Hoewel het beide winterse kruidenmixen zijn, smaken ze toch wel heel anders.

Soms bevatten kant-en-klare speculaaskruiden ook sinaasappelschil. Zelf vind ik het zo handig (en nodig!) om dit toe te voegen aan mijn mix. Ik voeg dit namelijk veel liever gewoon vers toe aan het recept!

Speculaaskruiden koekkruiden mix

Ingrediënten Speculaaskruiden

7 theelepels kaneel
1.5 theelepel anijszaad
0.5 theelepel kruidnagel
0.5 theelepel witte peper
1 theelepel nootmuskaat, kardemom, gember, gemalen koriander, foelie

Het makkelijkste kun je alle kruiden gemalen kopen, maar je kunt ze ook met de hand fijn malen. Nootmuskaat en kaneel kun je het beste raspen met een scherpe en fijne rasp. De overige specerijen maak je het makkelijkste fijn in een vijzel.

Daarna is het gewoon een kwestie van alle kruiden in een goed afsluitbaar potje te scheppen en flink schudden, totdat alles met elkaar vermengd is.

Zelf maak ik meestal een dubbele hoeveelheid, dan kan ik weer een tijd vooruit.

Vind je het leuk om zelf je eigen kruidenmix te maken? Probeer dan ook eens ook eens onze Pumpkin Spice, Shoarma– of Taco kruiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *