Speculoos crėme brûlée is het allerlekkerste Sinterklaas toetje. Met dit toetje waan je je even in een luxe restaurant. De Speculooscrėme is heerlijk romig en uiteraard vind je het kenmerkende knapperige laagje bovenop.
Speculoos Crème Brûlée
Dit toetje is een beetje een feestje samen met onze buurlanden. De basis komt uit Frankrijk, de Speculoos uit België en de inspiratie van het Nederlandse Sinterklaasfeest.
Je kunt je Speculoos crème brûlée ook heel goed van tevoren maken. Je volgt alle stappen, maar bewaart het toevoegen van het suikerlaagje en het branden ervan tot vlak voor het serveren. Zorg er wel voor dat je geen sterke kaas open hebt liggen in de koelkast, want anders heb je kans dat de smaak in je crème brûlée trekt. Dit geldt trouwens voor alle zuiveltoetjes!
Belangrijk om te weten, Speculooos is niet glutenvrij; er zitten namelijk vermalen koekjes in.
Sinterklaas toetje
Speculoos Crème Brûlée is bij uitstek een geweldig toetje voor de Sinterklaas periode, het staat ook niet voor niets helemaal tussen het strooigoed op de foto. Het toetje doet het ook goed tijdens Kerst en met Pasen; Speculoos is het hele jaar goed te verkrijgen.
Andere lekkere toetjes met deze spread zijn bijvoorbeeld Vliegensvlugge Trifle met Speculoosmousse, Warme chocolademelk met Speculoos en Appelcake met Speculoos swirls
Pin deze Speculoos Crème Brûlée!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.