Sperziebonen met spek en paddenstoelen

Zin in boontjes, maar wil je wel eens wat anders dan een kom met gewoon gekookte bonen? Probeer dan zeker de combinatie met spek en paddenstoelen eens. Lekker hartig met een vleugje knoflook.

Sperziebonen met spek en paddenstoelen

Sperziebonen en haricot verts zijn mijn favoriete groente om te serveren als bijgerecht. Gewoon zo zijn ze al lekker, maar met spekjes en paddenstoelen worden ze net even wat feestelijker. Op het einde voeg je ook nog wat knoflook toe en je hebt een dijk van een bijgerecht.

Liever geen spekjes? Voeg dan een flinke snuf gerookte paprikapoeder toe bij het bakken van de paddenstoeltjes. Je zult ook wat olie moeten toevoegen, aangezien je geen vet van de spekjes hebt.

Een bijgerecht dus

Daar hoort natuurlijk ook een hoofdgerecht bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Omdat we met de feestdagen vaak los gaan met meerdere gangen en bijgerechten, is deze portie makkelijk genoeg voor vier personen. Dit gerecht combineert heel lekker met bijvoorbeeld kurkuma knoflook aardappeltoefjes en klassieke aardappelkroketjes.

Sperziebonen met spek en paddenstoelen

Simpel, maar heerlijk bijgerecht.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 350 gr sperziebonen of haricot verts
  • 200 gr paddenstoelen
  • 100 gr spekjes biologisch
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook met een snuf zout. Voeg de boontjes toe en kook tot ze beetgaar zijn.
  • Begin met een koude koekenpan en gooi hier de spekjes in, zet nu de warmtebron aan op middelhoog vuur. Bak tot de spekjes duidelijk vet beginnen af te geven.
  • Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en scheur in kleinere stukken. Dit gaat heel makkelijk met je handen, maar je kunt ook een mes gebruiken.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak tot alles lekker zacht wordt. Voeg vlak voordat de boontjes klaar zijn met koken ook een geperst teentje knoflook toe aan de paddenstoelen en spekjes.
  • Giet de boontjes af en schep bij de spekjes en paddenstoelen. Schep goed door en bak nog een minuut mee.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: bijgerecht, haricot verts, kerst bijgerecht, paddestoelen, spek, sperziebonen

Pin deze sperziebonen met spek en paddenstoelen

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Sperziebonen met spek en paddenstoelen

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close