Spicy Knoflook Kip

Deel met vrienden en familie

Spicy Knoflook Kip is snel klaar, makkelijk te bereiden en ontzettend lekker. Deze smaakbom staat binnen 20 minuten op tafel en is een recept dat je zeker vaker gaat maken! Met smaakmakers uit de Koreaanse Keuken zit je altijd goed. 

Spicy Knoflook Kip

Zelf combineer ik de spicy knoflook kip graag met (bruine) rijst die ik bereid in de Instant Pot en paksoi met knoflooksaus, of gewoon wat gewokte spinazie of snijbonen. Dat laatste is de favoriete groente van mijn kleine man, en dus hebben we dat vaak in huis.

Spicy knoflook kip met kippendijen

Fantastische simpele saus

De saus van deze spicy knoflook kip is ontzettend lekker en kent ook nog eens vrij weinig ingrediënten. Met knoflook, sojasaus en gochujang heb je een heerlijke saus te pakken. De bruine suiker in het recept kun je ook vervangen door honing of agave, je hebt dan waarschijnlijk wel minder water nodig.

Bevalt dit recept? Dan kun je de saus ook heel goed van tevoren maken en in porties invriezen! Makkelijk na een lange dag werken. Kip bakken, saus erbij pakken en hoppa, heerlijke maaltijd!

Spicy knoflook kip

Spicy Knoflook Kip is snel klaar, makkelijk te bereiden en ontzettend lekker. Deze smaakbom staat binnen 20 minuten op tafel en is een recept dat je zeker vaker gaat maken! Met smaakmakers uit de Koreaanse Keuken zit je altijd goed. 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 4 eetlepels maizena
  • 6 à 8 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1.5 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1.5 eetlepel gochujang
  • neutrale olie om in te bakken
  • zout
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de knoflook fijn. Meng alles voor de saus (knoflook, sojasaus, bruine suiker, water en gochujang) door elkaar heen, proef en bedenk of je meer gochujang wilt toevoegen.
    6 à 8 teentjes knoflook, 2 theelepels sojasaus, 1.5 eetlepel bruine suiker, 2 eetlepels water, 1.5 eetlepel gochujang
  • Bestrooi de kippendijen met een snuf zout en haal ze door de maizena. Schud de overtollige maizena eraf.
    4 kippendijen, 4 eetlepels maizena, zout
  • Verwarm een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen tot ze mooi goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
    neutrale olie
  • Haal de kip en olie uit de pan en schep de saus erin. Laat dit een minuutje sudderen, daarna mag de kip er doorheen. Laat een minuutje sudderen, terwijl je de kip regelmatig draait.
  • Snijd de kip op een schone snijplank in reepjes en serveer met de saus en wat sesamzaadjes bovenop!
    sesamzaadjes
Auteur: Mariska
calorieën: 223kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: kip, kippendijen, spicy

Nutrition

Calorieën: 223kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 22g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 0.05g | Cholesterol: 107mg | Sodium: 270mg | Potassium: 312mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 39IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 15mg | Iron: 1mg

Pin dit recept

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Spicy knoflook kip

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi Mariska. Gochujang bevat gluten, wat ik niet kan eten. Wat kan ik gebruiken in plaats van?

    1. Mariska Author says:

      Hi Judith, wat gek ik zie bij de ingredienten helemaal niets staan wat gluten zou hebben maar inderdaad bij sommige merken wel de waarschuwing.
      Je zou elke andere pittige saus kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld Sriracha, ik zou daar alleen wel wat minder van gebruiken aangezien het een stuk pittiger is.

  2. Judith van Manen says:

    Ik heb alleen van Sempio gevonden bij AH, en die bevat gefermenteerde soya bonen (tarwe gluten) en gluten apart toegevoegd. Maar bedankt voor de tip om Sriracha te gebruiken.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close