Spicy Knoflook Kip is snel klaar, makkelijk te bereiden en ontzettend lekker. Deze smaakbom staat binnen 20 minuten op tafel en is een recept dat je zeker vaker gaat maken! Met smaakmakers uit de Koreaanse Keuken zit je altijd goed.
Spicy Knoflook Kip
Zelf combineer ik de spicy knoflook kip graag met (bruine) rijst die ik bereid in de Instant Pot en paksoi met knoflooksaus, of gewoon wat gewokte spinazie of snijbonen. Dat laatste is de favoriete groente van mijn kleine man, en dus hebben we dat vaak in huis.
Fantastische simpele saus
De saus van deze spicy knoflook kip is ontzettend lekker en kent ook nog eens vrij weinig ingrediënten. Met knoflook, sojasaus en gochujang heb je een heerlijke saus te pakken. De bruine suiker in het recept kun je ook vervangen door honing of agave, je hebt dan waarschijnlijk wel minder water nodig.
Bevalt dit recept? Dan kun je de saus ook heel goed van tevoren maken en in porties invriezen! Makkelijk na een lange dag werken. Kip bakken, saus erbij pakken en hoppa, heerlijke maaltijd!
Pin dit recept
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska. Gochujang bevat gluten, wat ik niet kan eten. Wat kan ik gebruiken in plaats van?
Hi Judith, wat gek ik zie bij de ingredienten helemaal niets staan wat gluten zou hebben maar inderdaad bij sommige merken wel de waarschuwing.
Je zou elke andere pittige saus kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld Sriracha, ik zou daar alleen wel wat minder van gebruiken aangezien het een stuk pittiger is.
Ik heb alleen van Sempio gevonden bij AH, en die bevat gefermenteerde soya bonen (tarwe gluten) en gluten apart toegevoegd. Maar bedankt voor de tip om Sriracha te gebruiken.