Heerlijke spicy noedelsoep met kip en gochujang. De gochujang geeft de noedelsoep niet alleen wat pit, maar ook een prachtige rode gloed. De kip maken we nog even af in de oven voor een heerlijk knapperig korstje. Afgetopt met lente ui, edamame boontjes en een gekookt eitje. Tijd om te slurpen!
Spicy noedelsoep met gochujang
Gochujang is een Koreaanse chilipasta gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. Het fermentatieproces geeft de chilipasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem. Het is milder dan bijvoorbeeld een hotsauce, zoals Sriracha. Het is vooral heel erg smaakvol en behoorlijk ‘umami’, oftewel de 5e smaak hartig, naast zoet, zuur, zout en bitter. Let wel op, niet alle gochujang pasta’s zijn even pittig. Begin dus voorzichtig als je nog niet super bekend bent met de pasta of een keer een ander merk hebt gekocht.
Mocht je hierna verkocht zijn aan gochujang (zoals ik), probeer dan ook eens:
Welke noedels gebruik je?
Voor deze heerlijke pittige noedelsoep kun je heel veel soorten noedels gebruiken. De bouillon is lekker pittig en kan daarom ook dikke noedels aan, zoals bijvoorbeeld udon noedels. Zelf gebruik ik graag Japanse Soba noedels, deze worden gemaakt op basis van boekweitmeel en zijn meestal glutenvrij en koolhydraatarm. Meestal, want soms wordt er ook tarwemeel toegevoegd. Dus mocht je niet tegen gluten kunnen, check dit dan even dubbel.
Wil je meer groente? Ga dan voor courgettenoedels of snijd een Chinese kool ragfijn (bijvoorbeeld met een mandoline) en leg deze in je kom, voordat je de hete bouillon er overheen giet.
Pin deze Spicy noedelsoep met kip en gochujang!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijk soepje hoor! Bedankt!
Graag gedaan