Spicy noedelsoep met kip en gochujang

Heerlijke spicy noedelsoep met kip en gochujang. De gochujang geeft de noedelsoep niet alleen wat pit, maar ook een prachtige rode gloed. De kip maken we nog even af in de oven voor een heerlijk knapperig korstje. Afgetopt met lente ui, edamame boontjes en een gekookt eitje. Tijd om te slurpen!

Spicy noedelsoep met kip

Spicy noedelsoep met gochujang

Gochujang is een Koreaanse chilipasta gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. Het fermentatieproces geeft de chilipasta een unieke smaak, die wel pittig is en een klein beetje zoetig, maar niet extreem. Het is milder dan bijvoorbeeld een hotsauce, zoals Sriracha. Het is vooral heel erg smaakvol en behoorlijk ‘umami’, oftewel de 5e smaak hartig, naast zoet, zuur, zout en bitter. Let wel op, niet alle gochujang pasta’s zijn even pittig. Begin dus voorzichtig als je nog niet super bekend bent met de pasta of een keer een ander merk hebt gekocht.

Mocht je hierna verkocht zijn aan gochujang (zoals ik), probeer dan ook eens:

Spicy noedelsoep met kip en gochujang

Welke noedels gebruik je?

Voor deze heerlijke pittige noedelsoep kun je heel veel soorten noedels gebruiken. De bouillon is lekker pittig en kan daarom ook dikke noedels aan, zoals bijvoorbeeld udon noedels. Zelf gebruik ik graag Japanse Soba noedels, deze worden gemaakt op basis van boekweitmeel en zijn meestal glutenvrij en koolhydraatarm. Meestal, want soms wordt er ook tarwemeel toegevoegd. Dus mocht je niet tegen gluten kunnen, check dit dan even dubbel.

Wil je meer groente? Ga dan voor courgettenoedels of snijd een Chinese kool ragfijn (bijvoorbeeld met een mandoline) en leg deze in je kom, voordat je de hete bouillon er overheen giet.

Heerlijke spicy noedelsoep met kip en gochujang

Heerlijke spicy noedelsoep met kip en gochujang. De gochujang geeft de noedelsoep niet alleen wat pit, maar ook een prachtige rode gloed. De kip maken we nog even af in de oven voor een heerlijk knapperig korstje. Afgetopt met lente ui, edamame boontjes en een gekookt eitje. Tijd om te slurpen!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Kip in de oven 10 min
Totale tijd 1 uur 20 min

Equipment

Ingrediënten

voor de spicy bouillon

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 plakken gember
  • 2 eetlepels gochujang
  • 4 kippenpoten
  • 1,5 liter bouillon kip of groente

en de rest

  • 300 gr noedels verschilt per soort noedel, hoeveel je per persoon nodig hebt
  • 300 gr edamame boontjes
  • 2 eieren
  • 2 stuks lente ui
  • zout, peper en olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook en snijd je stuk gember in plakken. Die gaan er na het koken weer uit.
    Zelf vind ik het makkelijker om de kipdrumsticks te scheiden van de kippendijen.
  • Fruit je ui aan in wat olie, tot deze glazig wordt en voeg de knoflook en gember toe. Laat nog een minuut mee fruiten.
  • Voeg bouillon en gochujang toe en proef of je meer gochujang wilt gebruiken. Daarna kan de kip erbij.
  • Breng aan de kook en laat vervolgens zachtjes pruttelen, tot de kip gaar en zacht is. Ongeveer een uur.
  • Ondertussen koken we de noedels en de eieren en spoelen we die na met koud water. Snijd de lente ui fijn en zet de edamame boontjes klaar.
  • Vis de kip en gember uit de soep, de gember kan gelijk weg. Bak de kip eventueel knapperig in de oven: besprenkel met olie en zout en zet ongeveer 10 minuten onder de gril, tot het velletje knapperig is.
  • Plaats je noedels in een grote kom en schenk de bouillon erbij. Doe de kip erbij en top af met de edamame boontjes, een half gekookt eitje en lente ui.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: glutenvrij, koolhydraatarm, noedels, noedelsoep, pittig, soba, Soep, spicy

Pin deze Spicy noedelsoep met kip en gochujang!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Spicy noedelsoep met kip en gochujang

Auteur: Mariska

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close