Heerlijke spicy tomatensoep met gochujang! Deze heerlijke Koreaanse smaakmaker geeft je tomatensoep niet alleen een extra kick, maar ook een heerlijke rijke, diepe smaak. Serveer deze fusion creatie met een lekker stuk stokbrood, of kleed het aan met rijst, balletjes en extra groente. Of je nu verlangt naar warmte op een koude avond, of op zoek bent naar een verrassend nieuw recept, onze Spicy Tomatensoep met Gochujang nodigt je uit om eens wat anders te proberen dan je standaard soepje.
Spicy tomatensoep met gochujang
Tomatensoep kent iedereen, maar deze versie komt met een gedurfde kick van Koreaanse gochujang. De levendige, rode tint van de soep verklapt als iets van de intensiteit. We combineren het robuuste en licht-zoete van tomaten, met de diepe umami-smaken van gochujang.
Koreaanse Twist
De gochujang in dit recept geeft de tomatensoep een heerlijke Koreaanse twist. Daar zijn we bij Flying Foodie gek op. Vaak zijn deze recepten helemaal niet traditioneel, maar dat zie je in Korea juist heel erg vaak. Naast deze tomatensoep met gochujang, hebben we ook de volgende recepten voor jullie met een Koreaanse twist:
- Koreaanse tonijnsalade
- Koreaans gevulde eitjes
- Koreaanse saucijzenbroodjes
- Kimchi broodjes (Koreaanse fusion)
- Pasta met gochujang en gehakt
Pin dit recept voor Spicy Tomatensoep met Gochujang!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.