Spicy Tomatensoep met Gochujang

Deel met vrienden en familie

Heerlijke spicy tomatensoep met gochujang! Deze heerlijke Koreaanse smaakmaker geeft je tomatensoep niet alleen een extra kick, maar ook een heerlijke rijke, diepe smaak. Serveer deze fusion creatie met een lekker stuk stokbrood, of kleed het aan met rijst, balletjes en extra groente. Of je nu verlangt naar warmte op een koude avond, of op zoek bent naar een verrassend nieuw recept, onze Spicy Tomatensoep met Gochujang nodigt je uit om eens wat anders te proberen dan je standaard soepje.

Spicy tomatensoep met gochujang

Tomatensoep kent iedereen, maar deze versie komt met een gedurfde kick van Koreaanse gochujang. De levendige, rode tint van de soep verklapt als iets van de intensiteit. We combineren het robuuste en licht-zoete van tomaten, met de diepe umami-smaken van gochujang.

Pittige tomatensoep
Spicy Tomatensoep met Gochujang voor een Koreaanse twist

Koreaanse Twist

De gochujang in dit recept geeft de tomatensoep een heerlijke Koreaanse twist. Daar zijn we bij Flying Foodie gek op. Vaak zijn deze recepten helemaal niet traditioneel, maar dat zie je in Korea juist heel erg vaak. Naast deze tomatensoep met gochujang, hebben we ook de volgende recepten voor jullie met een Koreaanse twist:

Spicy Tomatensoep met Gochujang

Heerlijke spicy tomatensoep met gochujang! Deze heerlijke Koreaanse smaakmaker geeft je tomatensoep niet alleen een extra kick, maar ook een heerlijke rijke, diepe smaak. Serveer deze fusion creatie met een lekker stuk stokbrood, of kleed het aan met rijst, balletjes en extra groente. Of je nu verlangt naar warmte op een koude avond, of op zoek bent naar een verrassend nieuw recept, onze Spicy Tomatensoep met Gochujang nodigt je uit om eens wat anders te proberen dan je standaard soepje.
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr kerstomaatjes
  • 1 snuf zeezout
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gochujang
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 500 ml groentebouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Verdeel de tomaatjes over de bakplaat, besprenkel royaal met olie en zeezout. Bak in het midden van de oven, tot de velletjes van de tomaten gebarsten zijn en ze bruin beginnen te worden. Ongeveer 20 minuten.
    400 gr kerstomaatjes, 1 snuf zeezout, olijfolie
  • Snipper je ui en snijd de knoflook fijn.
    1 ui, 2 teentjes knoflook
  • Fruit de ui in een goede scheut olie in een diepe pan (ik gebruik mijn Le Creuset braadpan), tot deze glazig is. Voeg de gochujang nu toe en bak deze mee, tot deze een diepe oranje kleur krijgt. Als de pan te droog lijkt, voeg dan wat olie toe.
    1 theelepel gochujang, 1 ui
  • Fruit tenslotte nog de knoflook een minuutje mee en blus af met de rijstazijn en eventueel een scheut bouillon. Schraap de bodem goed schoon en voeg de bouillon en suiker toe.
    2 teentjes knoflook, 2 theelepels rijstazijn, 500 ml groentebouillon, 1 theelepel suiker
  • Voeg alle tomaatjes, inclusief de sappen van de bakplaat toe aan de soep en laat dit 10 minuten borrelen.
  • Pureer de soep, proef en voeg eventueel extra azijn (zuur), suiker (zoet) of gochujang (umami/pittig) toe.

Notities

Is je soep te pittig geworden? Kan gebeuren, niet alleen is ieder’s tolerantie voor pit anders, ook kan het nogal per merk gochujang verschillen. Voeg een scheutje room toe aan de soep om dit wat te neutraliseren of serveer het met witte rijst, die je dan in de soep kan scheppen. 
Juist niet pittig genoeg? Dan kan er altijd extra gochujang bij!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Keuken: fusion, Koreaans
Trefwoord: fusion, gochujang, tomatensoep

Pin dit recept voor Spicy Tomatensoep met Gochujang!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Spicy Tomatensoep met Gochujang

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close