Spinazie pannenkoekjes met zalm

Spinazie pannenkoekjes met zalm zijn een feestelijk voorgerecht voor deze Kerst. Deze vrolijke stapeltjes maak je binnen een handomdraai. De spinazie geeft de pannenkoekjes een prachtige groene kleur en op die manier krijg je toch nog wat extra groente binnen tijdens de feestdagen. Iets wat ik zelf altijd wel kan gebruiken ;).

Kerstvoorgerecht met zalm

Dit gerechtje heeft alle ingrediënten voor een perfect Kerst voorgerecht. Simpel te maken, maar ziet er toch fancy uit. Zo op elkaar gestapeld heeft het door de groene kleur van de spinazie pannenkoekjes ook veel weg van een kerstboompje. Sterprikker van de Hema erin en je bent klaar! Alle stappen behalve het stapelen zelf kun je makkelijk één of twee dagen van tevoren bereiden. Scheelt weer werk op de dag zelf.

Eén pannenkoekje met zalm kan ook heel goed als amuse of hapje; een twist op de klassieke blini.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie, bekijk dan ook eens onze heerlijke kerstrecepten met zalm! met meer dan 18 recepten.

Spinazie Pannenkoekjes met zalm

Eet ze zo of stapel ze op als mini kerstboompjes. Heerlijk voorgerecht of hapje met de feestdagen
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

Spinazie Pannenkoeken

  • 100 gr spinazie
  • 250 ml karnemelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Sausje

  • 100 gr crème fraîche
  • 0.5 citroenschil (geraspt)
  • 0.5 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • verse peterselie of bieslook (optioneel)

Vulling

  • 1 warm gerookte zalmmoot
  • 50 gr wortel (grof geraspt)

Instructies

Spinazie Pannenkoekjes

  • Pureer de spinazie samen met de karnemelk, ei en olie in een blender of NutriBullet. Meng dit door de bloem en bakpoeder heen, tot je een mooi beslag hebt.
  • Verwarm een pan en vet deze in. Bak hier de kleine groene pannenkoekjes in, tot je beslag op is. Varieer wat in grootte als je net als ik een soort van kerstboom wilt maken.
    Lees in de notities wat tips om de pannenkoekjes mooi groen te houden en niet te bruin te laten worden.

Sausje en vulling voorbereiden

  • Roer de crème fraîche en breng op smaak met citroenrasp, chilipoeder of mierikswortelpasta.
  • Pluk de zalm uit elkaar en rasp de wortel grof.

Stapelen maar!

  • Besmeer een pannenkoekje met een beetje saus en leg hier een pluk zalm en een klein beetje wortel op. Leg hier weer een pannenkoekje op en herhaal alle stappen. Ga zo lang door tot je tevreden bent over de grootte van je stapel.

Notities

Geen karnemelk in huis?
Voeg een lepel citroensap toe aan je melk!
Waarom wortel?
De wortel zorgt voor de nodige knapperigheid in het gerecht. De rest is nogal zacht en luchtig, dus het kan zeker wat structuur gebruiken. Vervang de wortel gerust met een andere knapperige groente, zoals rettich of koolrabi.
Zou houd je de pannenkoekjes groen
Bak niet op een te hoge temperatuur. Plaats een deksel op de pan tijdens het bakken en laat de pannenkoekjes afgedekt uitstomen, zodat ze goed gaar worden van binnen zonder dat je ze lang hoeft te bakken
Auteur: Mariska
Gang: Appetizer, Snack
Keuken: Westers
Trefwoord: kerst, pannenkoek, spinazie, zalm

Pin deze Spinazie pannenkoekjes met zalm!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Spinazie pannenkoekjes met zalm pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close