Klinkt sweet, sticky en pittig jou als muziek in de oren, dan moet je verder lezen. Een heerlijke saus, gevolgd door een dun knapperig korstje en lekker sappig kippenvlees. Simpel om te maken en een feestje om te eten.
Sriracha honing-boter kip
De ingrediënten voor dit recept zijn niet moeilijk te raden, het staat bijna allemaal in de naam. Ik gebruik in dit recept kipkluifjes, maar je kunt ook heel goed kippendijen, drumsticks of zelfs kipfilet gebruiken. Je hoeft aan de andere ingrediënten niets te veranderen, alleen moet het wellicht wat langer of korter gebakken worden.
Geen fan van honing, maar wel van de combinatie zoet, zout en pittig? Gebruik dan agavesiroop of stroop.
Sriracha kun je goed vervangen door sambal of een andere hot sauce.
Koreaanse honey butter chicken met een vleugje pit
In Korea zijn ze niet alleen gek op het combineren van nieuwe smaken, ze zijn er vaak ook heel goed in. Honey butter chicken is daar een heel goed voorbeeld van. De trend begon gek genoeg niet met een kip snack, maar als chips smaak. Deze Sriracha honing-boter kip is daar een variatie op.
Pin deze Sriracha honing-boter kip!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.