Sriracha honing-boter kip

Klinkt sweet, sticky en pittig jou als muziek in de oren, dan moet je verder lezen. Een heerlijke saus, gevolgd door een dun knapperig korstje en lekker sappig kippenvlees. Simpel om te maken en een feestje om te eten.

spicy hony butter chicken

Sriracha honing-boter kip

De ingrediënten voor dit recept zijn niet moeilijk te raden, het staat bijna allemaal in de naam. Ik gebruik in dit recept kipkluifjes, maar je kunt ook heel goed kippendijen, drumsticks of zelfs kipfilet gebruiken. Je hoeft aan de andere ingrediënten niets te veranderen, alleen moet het wellicht wat langer of korter gebakken worden.

Geen fan van honing, maar wel van de combinatie zoet, zout en pittig? Gebruik dan agavesiroop of stroop.

Sriracha kun je goed vervangen door sambal of een andere hot sauce.

Sriracha Honing boter kip

Koreaanse honey butter chicken met een vleugje pit

In Korea zijn ze niet alleen gek op het combineren van nieuwe smaken, ze zijn er vaak ook heel goed in. Honey butter chicken is daar een heel goed voorbeeld van. De trend begon gek genoeg niet met een kip snack, maar als chips smaak. Deze Sriracha honing-boter kip is daar een variatie op.

Sriracha Honing boter kip

Deze heerlijke Sriracha honing-boter kip combineert hartige en sappige stukjes kip met een heerlijk zoete en plakkerige honing-botersaus met een vleugje pit. Wie is er nou niet gek op de combinatie van hartig en zoet?
Porties 10 kipkluifjes
Voorbereidingstijd 10 min
20 min
Totale tijd 30 min

Ingrediënten

Voor de kip

  • 10 kipkluifjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 fles olie om in te frituren zonnebloem of arachide

Voor de heerlijke en plakkerige honingsaus

  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels Sriracha (of meer naar smaak
  • 20 gr boter
  • 3 teentjes knoflook geperst of geraspt

Optionele extra's

  • lente ui
  • sesamzaad

Instructies

  • Kluts een ei los met de sojasaus en laat de kip hier even in marineren, terwijl we de saus maken.
  • Doe alle ingrediënten voor de honing-boter saus in een steelpan en roer goed door. Laat zacht pruttelen, tot het een mooie, stroperige saus is. Proef voorzichtig en pas de smaak aan waar nodig, met bijvoorbeeld extra Sriracha. Voeg eventueel een snufje zout toe en zet apart.
  • Verwarm ondertussen de olie. Wanneer je een houten steel (van bijvoorbeeld een chopstick of een pollepel) in de pan steekt en je kleine bubbeltjes ziet, is de olie op temperatuur.
  • Meng de maizena door het mengel met kip, ei en sojasaus. Goed roeren, zodat je geen witte klonten meer ziet.
  • Bak de kip in batches licht goudbruin en gaar, ongeveer 5-6 minuten en laat op een rek afkoelen en uitlekken.
  • Doe de kip in een schaal en giet de saus erbij. Schud en schep om, tot alles bedekt is met de saus. Maak eventueel af met lente ui en sesamzaadjes.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Snack
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: honing, kip, plakkerig, sriracha, sticky, sweet

Pin deze Sriracha honing-boter kip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

honey butter chicken

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close