Stevige pompoen-linzensoep

Deel met vrienden en familie

Deze pompoen-linzensoep is een heerlijk vullende maaltijdsoep, waarmee je lekker op temperatuur komt na een koude dag. Herfst en soep vormen namelijk een perfecte combinatie.

Pompoen-linzensoep

Deze soep is extra lekker met wat robuuste bolletjes, die je trouwens zonder kneden in 30 minuten kunt maken. Eenvoudig te doen dus, terwijl je wacht tot de pompoen en linzen klaar zijn.

Ben je meer op zoek naar een Thaise pompoensoep? Kijk dan ook eens naar mijn Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry.

Stevige pompoen-linzensoep

Deze pompoen-linzensoep is een heerlijk vullende maaltijdsoep, waarmee je lekker op temperatuur komt na een koude dag. Herfst en soep vormen namelijk een perfecte combinatie.
Servings 4 kommen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Staafmixer of blender

Ingredients

  • 1 kilo pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 1 à 1.5 eetlepel Vadouvan kruiden of als alternatief: Garam marsala
  • 150 gr rode linzen
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • handje peterselie

Instructions

  • Was de pompoen goed. Snijd doormidden en verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Snipper de ui en de teentjes knoflook.
    1 kilo pompoen, 1 ui, 2 tenen knoflook
  • Verwarm een eetlepel olie in een soeppan en fruit het uitje hierin. Zodra het uitje gefruit is, voeg je de knoflook en de Vadouvan kruiden toe en bak je die nog een minuutje mee. Als het goed is komen nu alle heerlijke geuren vrij.
    1 eetlepel olie, 1 à 1.5 eetlepel Vadouvan kruiden
  • Voeg vervolgens de pompoenblokjes en de linzen toe. Roer een keer goed om en voeg nu ook het water en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
    150 gr rode linzen, 1 liter water, 1 bouillonblokje
  • Zodra het kookt kun je de pompoen-linzensoep zachter zetten en lekker laten pruttelen. Doe dit ongeveer 20 minuten; in die tijd zouden zowel de pompoen als de linzen gaar moeten zijn.
  • Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer (de veilige manier) of eventueel in de blender. Doe dit laatste wel in kleine batches: je wilt niet dat de soep uit je blender explodeert.
  • Serveer de soep in ruime kommen en besprenkel eventueel met wat verse peterselie.
    handje peterselie
Author: Mariska
Calories: 240kcal
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees, fusion
Trefwoord: herfst, linzen, maaltijdsoep, Pompoen, Soep

Nutrition

Calorieën: 240kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 13g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.02g | Sodium: 19mg | Potassium: 1250mg | Fiber: 13g | Sugar: 9g | Vitamin A: 21298IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 88mg | Iron: 5mg

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dat klinkt goed! Ik wilde voor vanmiddag al pompoensoep gaan maken maar linzen heb in ook nog liggen!

    1. Perfecte combinatie dus :)!

  2. Tonnie vd Bogerd says:

    Hallo
    dit lijkt me heerlijk maar waar kan ik die kruiden kopen, heb er nog nooit van gehoord nl.

    gr. tonnie

    1. Hi Tonnie. Het is inderdaad een kruidenmix die in Nederland nog weinig bekend is. Toch is hij gewoon in de supermarkt te koop! Zelf heb ik zo’n schattig potje van Jonnie Boer. Bij turkse/marokkaanse winkels zal het zeker ook te vinden zijn.

  3. Dit lijkt me echt heerlijk! Ik sla het recept op en ga ‘m snel eens maken 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close