Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado of Balado) combineert heerlijke hartig gebakken stukken aubergine met een sweet en sticky ketjap saus. Lekker met rijst of bijvoorbeeld nasi kuning.
Sticky Indonesische Aubergine
De Indonesische naam voor dit recept is terong blado (ook wel geschreven als balado). Als ik het goed heb onthouden betekent ’terong’ aubergine en ‘blado’ gefrituurd of gebakken in olie. De combinatie van ketjap (let op, geen sojasaus dus!), suiker en smaakmakers zoals knoflook, gember, kaffir lime leaves en salam blad zorgen voor een heerlijke, plakkerige saus, waar je de aubergines in rondwentelt.
Dit recept is naast heel lekker ook vegan en glutenvrij (let wel op, sommige ketjaps bevatten wel sporen van gluten).
Kun je geen salam blad vinden? Gebruik dan twee à drie blaadjes ‘gewone’ laurier.
Favoriete recepten uit de Indonesische keuken
Bij Flying Foodie zijn we gek op de Aziatische, en ook zeker de Indonesische keuken. Je vindt dan ook flink wat Indonesische recepten bij ons en we zijn hard bezig om dit uit te breiden! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Indonesische nasi goreng, super simpele klassieker!
- Kippendijen rendang
- Gado gado
- Daging smoor (Indonesisch rundvlees in ketjap)
- Sambal telor – pittige Indonesische eieren
Pin deze Sticky Indonesische Aubergine (Terong Blado)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.