Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Deel met vrienden en familie

Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn heerlijk smeuïg en een beetje kruidig, met een vleugje zoet. Perfect om kennis te maken met de Koreaanse keuken.

Deze heerlijke plakkerige balletjes combineren heel goed met Koreaanse spinazie en een simpele portie rijst, noedels of quinoa. Of, en dat is misschien nog wel lekkerder, op een broodje met wat komkommer en kimchi! Ook op een taco met wat sla en zuur houden ze zich heel goed!

Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. De gehaktballetjes zijn licht gekruid en worden vervolgens geserveerd met een zoete en pittige saus. Het gerecht is perfect als borrelhapjes, maar ook als bijgerecht of als onderdeel van een een Koreaanse of Aziatische maaltijd.

Om de gehaktballetjes te maken, mengt u gehakt met paneermeel, een ei, geraspte ui, knoflook, zout en peper. Vervolgens rolt u kleine balletjes van het mengsel en bakt u deze in de oven of in de pan tot ze goudbruin zijn.

Deze Koreaanse gehaktballetjes zijn een heerlijke toevoeging aan uw repertoire van gerechten. Ze zijn eenvoudig te maken en hebben een geweldige smaakcombinatie van zoet en pittig. Serveer ze als onderdeel van een maaltijd of als borrelhapje. Uw gasten zullen er zeker van smullen!

Koreaanse gehaktballetjes recept

Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn heerlijk smeuïg en een beetje kruidig, met een vleugje zoet. Perfect om kennis te maken met de Koreaanse keuken.
Porties 20 balletjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 lente ui
  • 2 teentjes knoflook  (geperst of geraspt)
  • 1 cm gember geraspt
  • 2 eetlepels Gochujang
  • 1 snuf zout
  • paneermeel

sticky saus

  • 5 eetlepels sojasaus
  • 3-4 eetlepels bruine suiker
  • 1 cm gember geraspt
  • 2 knoflook   (geperst of geraspt)
  • 1 eetlepel  rijstazijn
  • 1 eetlepel  sesamolie
  • 0.5 eetlepel  Gochujang
  • 1 eetlepel  maizena
  • 1 eetlepel  water koud!!

Instructies

Koreaanse gehaktballetjes

  • Meng alle ingrediënten voor de balletjes, behalve het paneermeel goed door elkaar. Zelf gebruik ik hier het liefst latex handschoentjes bij, de gochujang pasta geeft makkelijk kleur af.
    500 gr rundergehakt, 1 ei, 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember, 2 eetlepels Gochujang, 1 snuf zout
  • Meng beetje bij beetje het paneermeel er doorheen, tot je een mooi, samenhangend geheel krijgt.
    paneermeel
  • Rol het gehakt in kleine balletjes en bak deze in de koekenpan met wat olie op middelhoog vuur mooi bruin en gaar.

Sticky saus

  • Plaats alle ingrediënten voor de sticky saus in een pan en verwarm deze al roerend tot alle suiker is opgelost.
    5 eetlepels sojasaus, 3-4 eetlepels bruine suiker, 1 cm gember, 2 knoflook , 1 eetlepel  rijstazijn, 1 eetlepel  sesamolie, 0.5 eetlepel  Gochujang
  • Voeg het maizenamengsel toe en blijf roeren en verwarmen, tot je een mooie plakkerige saus hebt.
    1 eetlepel  maizena, 1 eetlepel  water
  • Haal de pan van de warmtebron, proef en voeg eventueel wat extra gochujang toe als je van pittig houdt.
  • Nu is het een kwestie van de gebakken gehaktballetjes door de sticky saus te roeren en te versieren met wat sesamzaadjes (optioneel). Simpeler wordt het bijna niet toch?
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, hapje, Snack
Keuken: Aziatisch, Koreaans
Trefwoord: gehaktballetjes, snack

Pin deze Sticky Koreaanse gehaktballetjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oh, klinkt heerlijk! En…makkelijk 🙂 Gochujang pasta is bij een toko te koop?

    1. Ja! Het zijn bakken (beetje vorm en formaat van bakje margarine). Ik heb het zelfs bij de AH XL zien staan, maar dat ligt waarschijnlijk helemaal aan waar je woont.

  2. Hoi Mariska,
    Ik weet niet of je dit nog leest (2,5 jaar na dato :-)), maar kun je vertellen wat voor soort sojasaus je hiervoor gebruikt?
    Alvast bedankt,
    Ivan

    1. Hi Ivan, natuurlijk 😉
      Ik gebruik hier het liefst Koreaanse sojasaus voor. Mocht je deze niet zo makkelijk kunnen vinden, dan ga ik voor Japanse. Kikoman is de meest beschikbare. Na het zien van deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde laat ik de Chinese sojasauzen voorlopig liggen.

      Als je wel naar een toko gaat voor de producten, zou ik je ook Koreaanse Sesamolie willen tippen. Veel lekkerder.

      1. Ok, dan ga ik zeker bij de toko deze producten halen. Bedankt voor je snelle antwoord!

  3. Klinkt heerlijk. Kan je de balletjes goed koud serveren?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close