Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Sticky Koreaanse gehaktballetjes
Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn heerlijk smeuïg en een beetje kruidig, met een vleugje zoet. Perfect om kennis te maken met de Koreaanse keuken.

Deze heerlijke plakkerige balletjes combineren heel goed met Koreaanse spinazie en een simpele portie rijst, noedels of quinoa. Of, en dat is misschien nog wel lekkerder, op een broodje met wat komkommer en kimchi! Ook op een taco met wat sla en zuur houden ze zich heel goed!

Koreaanse gehaktballetjes recept

Ingrediënten Koreaanse gehaktballetjes

voor de Koreaanse gehaktballetjes

500 gr rundergehakt
1 ei
3 lente uitjes
2 teentjes knoflook (geperst of geraspt)
1 cm verse gember (geraspt)
2 eetlepels gochujang pasta
snuf zout
paneermeel (één tot twee handjes)
olie om in te bakken

voor de sticky saus

5 eetlepels sojasaus
3-4 eetlepels bruine suiker
1 cm verse gember (geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst of geraspt)
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
0.5 eetlepel gochujang pasta

+ 1 eetlepel maizena gemengd met 1 eetlepel koud water

Optioneel extra: sesamzaadjes

Bereiding

Koreaanse gehaktballetjes

  1. Meng alle ingrediënten voor de balletjes, behalve het paneermeel goed door elkaar. Zelf gebruik ik hier het liefst latex handschoentjes bij, de gochujang pasta geeft makkelijk kleur af.
  2. Meng beetje bij beetje het paneermeel er doorheen, tot je een mooi, samenhangend geheel krijgt.
  3. Rol het gehakt in kleine balletjes en bak deze in de koekenpan met wat olie op middelhoog vuur mooi bruin en gaar.

Sticky saus

  1. Plaats alle ingrediënten voor de sticky saus in een pan en verwarm deze al roerend tot alle suiker is opgelost.
  2. Voeg het maizenamengsel toe en blijf roeren en verwarmen, tot je een mooie plakkerige saus hebt.
  3. Haal de pan van de warmtebron, proef en voeg eventueel wat extra gochujang toe als je van pittig houdt.

Nu is het een kwestie van de gebakken gehaktballetjes door de sticky saus te roeren en te versieren met wat sesamzaadjes (optioneel). Simpeler wordt het bijna niet toch?

Eet smakelijk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *