Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn heerlijk smeuïg en een beetje kruidig, met een vleugje zoet. Perfect om kennis te maken met de Koreaanse keuken.

Deze heerlijke plakkerige balletjes combineren heel goed met Koreaanse spinazie en een simpele portie rijst, noedels of quinoa. Of, en dat is misschien nog wel lekkerder, op een broodje met wat komkommer en kimchi! Ook op een taco met wat sla en zuur houden ze zich heel goed!

Koreaanse gehaktballetjes recept

Ingrediënten Koreaanse gehaktballetjes

voor de Koreaanse gehaktballetjes

500 gr rundergehakt
1 ei
3 lente uitjes
2 teentjes knoflook (geperst of geraspt)
1 cm verse gember (geraspt)
2 eetlepels gochujang pasta
snuf zout
paneermeel (één tot twee handjes)
olie om in te bakken

voor de sticky saus

5 eetlepels sojasaus
3-4 eetlepels bruine suiker
1 cm verse gember (geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst of geraspt)
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
0.5 eetlepel gochujang pasta

+ 1 eetlepel maizena gemengd met 1 eetlepel koud water

Optioneel extra: sesamzaadjes

Bereiding

Koreaanse gehaktballetjes

  1. Meng alle ingrediënten voor de balletjes, behalve het paneermeel goed door elkaar. Zelf gebruik ik hier het liefst latex handschoentjes bij, de gochujang pasta geeft makkelijk kleur af.
  2. Meng beetje bij beetje het paneermeel er doorheen, tot je een mooi, samenhangend geheel krijgt.
  3. Rol het gehakt in kleine balletjes en bak deze in de koekenpan met wat olie op middelhoog vuur mooi bruin en gaar.

Sticky saus

  1. Plaats alle ingrediënten voor de sticky saus in een pan en verwarm deze al roerend tot alle suiker is opgelost.
  2. Voeg het maizenamengsel toe en blijf roeren en verwarmen, tot je een mooie plakkerige saus hebt.
  3. Haal de pan van de warmtebron, proef en voeg eventueel wat extra gochujang toe als je van pittig houdt.

Nu is het een kwestie van de gebakken gehaktballetjes door de sticky saus te roeren en te versieren met wat sesamzaadjes (optioneel). Simpeler wordt het bijna niet toch?

Eet smakelijk!

Pin deze Sticky Koreaanse gehaktballetjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Sticky Koreaanse gehaktballetjes

Join the Conversation

  1. Oh, klinkt heerlijk! En…makkelijk 🙂 Gochujang pasta is bij een toko te koop?

    1. Ja! Het zijn bakken (beetje vorm en formaat van bakje margarine). Ik heb het zelfs bij de AH XL zien staan, maar dat ligt waarschijnlijk helemaal aan waar je woont.

  2. Hoi Mariska,
    Ik weet niet of je dit nog leest (2,5 jaar na dato :-)), maar kun je vertellen wat voor soort sojasaus je hiervoor gebruikt?
    Alvast bedankt,
    Ivan

    1. Hi Ivan, natuurlijk 😉
      Ik gebruik hier het liefst Koreaanse sojasaus voor. Mocht je deze niet zo makkelijk kunnen vinden, dan ga ik voor Japanse. Kikoman is de meest beschikbare. Na het zien van deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde laat ik de Chinese sojasauzen voorlopig liggen.

      Als je wel naar een toko gaat voor de producten, zou ik je ook Koreaanse Sesamolie willen tippen. Veel lekkerder.

      1. Ok, dan ga ik zeker bij de toko deze producten halen. Bedankt voor je snelle antwoord!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close