Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn heerlijk smeuïg en een beetje kruidig, met een vleugje zoet. Perfect om kennis te maken met de Koreaanse keuken.
Deze heerlijke plakkerige balletjes combineren heel goed met Koreaanse spinazie en een simpele portie rijst, noedels of quinoa. Of, en dat is misschien nog wel lekkerder, op een broodje met wat komkommer en kimchi! Ook op een taco met wat sla en zuur houden ze zich heel goed!
Sticky Koreaanse gehaktballetjes
Sticky Koreaanse gehaktballetjes zijn een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. De gehaktballetjes zijn licht gekruid en worden vervolgens geserveerd met een zoete en pittige saus. Het gerecht is perfect als borrelhapjes, maar ook als bijgerecht of als onderdeel van een een Koreaanse of Aziatische maaltijd.
Om de gehaktballetjes te maken, mengt u gehakt met paneermeel, een ei, geraspte ui, knoflook, zout en peper. Vervolgens rolt u kleine balletjes van het mengsel en bakt u deze in de oven of in de pan tot ze goudbruin zijn.
Deze Koreaanse gehaktballetjes zijn een heerlijke toevoeging aan uw repertoire van gerechten. Ze zijn eenvoudig te maken en hebben een geweldige smaakcombinatie van zoet en pittig. Serveer ze als onderdeel van een maaltijd of als borrelhapje. Uw gasten zullen er zeker van smullen!
Pin deze Sticky Koreaanse gehaktballetjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Oh, klinkt heerlijk! En…makkelijk 🙂 Gochujang pasta is bij een toko te koop?
Ja! Het zijn bakken (beetje vorm en formaat van bakje margarine). Ik heb het zelfs bij de AH XL zien staan, maar dat ligt waarschijnlijk helemaal aan waar je woont.
Hoi Mariska,
Ik weet niet of je dit nog leest (2,5 jaar na dato :-)), maar kun je vertellen wat voor soort sojasaus je hiervoor gebruikt?
Alvast bedankt,
Ivan
Hi Ivan, natuurlijk 😉
Ik gebruik hier het liefst Koreaanse sojasaus voor. Mocht je deze niet zo makkelijk kunnen vinden, dan ga ik voor Japanse. Kikoman is de meest beschikbare. Na het zien van deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde laat ik de Chinese sojasauzen voorlopig liggen.
Als je wel naar een toko gaat voor de producten, zou ik je ook Koreaanse Sesamolie willen tippen. Veel lekkerder.
Ok, dan ga ik zeker bij de toko deze producten halen. Bedankt voor je snelle antwoord!
Klinkt heerlijk. Kan je de balletjes goed koud serveren?
Zeer zeker!
Hoi, kun je dit ook eten zonder die sticky saus?